Nem a molesztálót, hanem a molesztálás bejelentőjét hurcolná meg a katolikus püspökség

  • narancs.hu
  • 2024. május 31.

Belpol

A Győr környéki iskolában senki nem védte meg a lányokat a zaklató tanártól, ezt elégelte meg egy tanítónő.

Tavaly év elején egy Győr-Moson-Sopron megyei falu egyházi általános iskolájában több kiskamasz lány is jelezte, hogy az egyik tanár megengedhetetlen módon közeledik hozzájuk, és miután az ügyben feljelentés született, a rendőrség is nyomozni kezdett. Az ügyészség azonban megszüntette az eljárást – írja a 444.hu.

Annyi haszna volt a bejelentésnek, hogy a tanár nem tért vissza az iskolába tanítani.

Egy tanítónő a saját YouTube-csatornájára feltöltött egy videót Pedofil ügy egy egyházi iskolában címmel – most már nem elérhető –, amiben arról beszél, hogy az ügyet, amit ő jelentett először, pár hónap után ejtették, a püspök pedig közölte a helyi plébánossal, hogy a megvádolt tanár kérésére elküldi őt, másik plébániára helyezi.

A tanítónő a videóban nem mondott nevet, mert tartott a rágalmazási pertől. Két nap múlva így is meg kellett jelennie a püspökségen, és noha a videóban nem volt megnevezve a Győri Egyházmegye, az most zseniális kommunikációs taktikával magára húzta az ügyet. Kiadtak egy közleményt is, miszerint az egyházmegye „haladéktalanul megtette a szükséges jogi lépéseket.” Nagyon úgy néz ki tehát, hogy a Győri Egyházmegye jogi lépéseket tervez - nem a gyanúba keveredett tanár, hanem az ügy kivizsgálását követelő tanítónő ellen.

Amikor a 444.hu újságírója telefonon érdeklődött az eset iránt, perrel fenyegette a püspökség egyik magas rangú embere.

 

 

Közben megjelent egy interjú a Szemlélek blogon az egyik kislány anyjával, amiben szerepel, hogy az iskolában a 14 év alatti lányokat senki nem védi meg a tanártól, aki azután is a legnagyobb nyugalommal, zavartalanul folytatta a simogatásokat és egyéb közeledéseket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk