Szivárvány színű szívet állítottak a Parlament előtt a homofób törvény hatályba lépése kapcsán

  • narancs.hu
  • 2021. július 8.

Belpol

Az akciót szervező Amnesty International és a Háttér Társaság közölte: nem fognak megfelelni a jogszabály előírásainak, és nem változtatnak a programjaikon.

Tíz méter magas szivárvány színű szívet emelt a Kossuth téren a Parlament előtt az Amnesty International és a Háttér Társaság. A két civil szervezet képviselői a homofób törvény csütörtöki hatályba lépése kapcsán sajtótájékoztatót is tartottak a helyszínen. Mint mondták, a magyarok szabad és elfogadó országot szeretnének - számolt be az eseményről a hvg.hu

Víg Dávid, az Amnesty igazgatója azt mondta, a törvény gonosz és hazug módon összemossa a gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket az LMBTQI-közösséggel, összekever egy súlyos bűncselekményt két ember konszenzuális kapcsolatával. 

 
Fotó: Bényi Ágoston

Leszögezte: nem fognak megfelelni a homofóbtörvény előírásainak,

egy betűt sem fognak változtatni oktatási programjaikon és kampányaikon, valamint tovább dolgoznak azért, hogy minden fiatal és felnőtt méltóságban, szabadon és önazonosan élhessen Magyarországon.

A hírportál beszámolója szerint hasonlóképpen cselekszik majd a Háttér Társaság is, amelynek ügyvivője, Dudits Luca elmondta: a szervezet mostantól még nagyobb figyelmet fordít az LMBTQI-témára nyitott pedagógusok és más iskolai dolgozók támogatására. A Háttér szeretné arra biztatni a tanárokat, hogy ne féljenek: a civil szervezet igyekszik felvértezni őket minél jobb segédanyagokkal, eszközökkel, de ha bármilyen atrocitással találkoznak, azt javasolják, forduljanak a jogsegélyszolgálatukhoz.

 
Fotó: Bényi Ágoston

 
Fotó: Bényi Ágoston

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk