Az álnéven kommentelő Bayer Zsolt megvédi a németeket a zsidóktól

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 10.

Fekete Lyuk

Mélységes mély a múltnak kútja, és buzog fel belőle a szar rendületlenül.

Tegnap azzal sikerült beverekednie magát Szüret rovatunkba a legfideszesebb publicistának, hogy a Tőzsdecápák 1. és a Tőzsdecápák 2. című műalkotásokban látta sűrűsödni a világállapot lényegét. Kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket egy másik filmes eszmefuttatására mintegy 15 évvel ezelőttről. Hogy rohan az idő! És hogy nem változik semmi!

Tényleg a zsidók voltak, Bayer úr?

Tényleg a zsidók voltak, Bayer úr?

Fotó: Németh Dániel

Az idézet forrása Zádori Zsolt elemzése Bayer publicisztikájáról a Beszélőben. Valószínűleg soha nem vette ennyire komolyan senki Bayert, mint Zádori, aki elolvasott tőle mindent, és csak a tanulmány végén gúnyolódik kicsit, addig viszonylag szenvtelenül mutatja fel a súlyos ellentmondásokat, hamisításokat és botrányos gondolatokat. Meg akarja érteni, na. Érdemes elolvasni tehát, de az egyik legerősebb idézet kétségkívül az, amelyet az Index egyik fórumán az Igazi Yosarian nevű kommentelő követett el, aki Zádori – és még sokak – szerint Bayer alteregója volt.

Nem tehetek róla, ahogy Woody Allen meghallja a „biboldószert”, úgy hallom meg én, ha lenácizzák Németországot, és a németeket, úgy általában. Tényleg, egy kérdés: az elmúlt hetekben megnéztem egy rakás hollywoodi eksönmúvit a tévében. Címeket ne kérdezzetek, nem emlékszem, de volt egy olyan, amikor a gonosz terroristák elrabolnak egy vonatot, és jön Sirály Pista megmenteni az emberiséget, aztán egy másikban a gonosz terroristák elrabolnak egy atomfegyverekkel felszerelt tengeralatt járót, aztán azt is megmenti valaki. Viszont: az összes moziban – nem tudtam nem észrevenni – minden terroristát valamilyen tipikus német néven szólítanak. Ebben a tengeralattjárósban külön jó volt, hogy a terroristák szerbek – fő az aktualitás! –, viszont az egyiket azt hiszem Klausnak, a másikat meg Hermannak hívták. Amikor pedig a Bruce Willis a Drágán add az életedben kikúrja az összes rosszfiút a felhőkarcolóból, akkor, lehet, hogy el sem hiszitek, de az összes rosszfiú német. Namármost: egész Hollywood zsidó biznisz – zsidók alapították, zsidók pénzelik, zsidók tartják fenn, ez oké… De így kétezer küszöbén miért gondolják, hogy ezt lehet?

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.