Szüret extra: Simicska Lajos tört-zúzott, amikor részeg volt

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 13.

Fekete Lyuk

A Bibó-koli szuper hely lehetett, ott még Simicska Lajos is levetette a gátlásait. Két régi kollégistatárs emlékébe botlottunk minap, ennek apropóján nosztalgiázunk.

Petőcz György Csak a narancs volt című kötetéből kölcsönöztük ezt a két emléket.

1. Fodor Gábor: „Simicska is résztvevője volt ennek a körnek. Neki egyébként az volt az elve, hogy nem szabad szépirodalmat olvasni, nem kell koncertekre vagy moziba járni, és minden időt a szakkönyveknek kell szentelni. Így azután ki se nagyon járt a kollégiumból. Néha elment, és szertartásszerűen nagyon sokat ivott. Ilyen típus volt. Egyébként fantasztikusan jó képességekkel rendelkező ember.”

2. Molnár Péter: „A választmányi ülések az első időkben az alagsori klubhelyiségben voltak, sokan eljártak rájuk. Simicska Lajos mindig rettenetesen hosszan beszélt; ezt simicskizmusnak neveztük. Egyébként pedig rengeteget ivott, ilyenkor iszonyú szövegek hagyták el a száját, tört-zúzott, aminek egyszer én is fültanúja voltam. Minden emeleten volt egy konyha, oda bement, és tányérokat, poharakat vagy hazahozott borosüvegeket tört össze. Elég ijesztő volt.”

Figyelmébe ajánljuk