Szüret extra: Simicska Lajos tört-zúzott, amikor részeg volt

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 13.

Fekete Lyuk

A Bibó-koli szuper hely lehetett, ott még Simicska Lajos is levetette a gátlásait. Két régi kollégistatárs emlékébe botlottunk minap, ennek apropóján nosztalgiázunk.

Petőcz György Csak a narancs volt című kötetéből kölcsönöztük ezt a két emléket.

1. Fodor Gábor: „Simicska is résztvevője volt ennek a körnek. Neki egyébként az volt az elve, hogy nem szabad szépirodalmat olvasni, nem kell koncertekre vagy moziba járni, és minden időt a szakkönyveknek kell szentelni. Így azután ki se nagyon járt a kollégiumból. Néha elment, és szertartásszerűen nagyon sokat ivott. Ilyen típus volt. Egyébként fantasztikusan jó képességekkel rendelkező ember.”

2. Molnár Péter: „A választmányi ülések az első időkben az alagsori klubhelyiségben voltak, sokan eljártak rájuk. Simicska Lajos mindig rettenetesen hosszan beszélt; ezt simicskizmusnak neveztük. Egyébként pedig rengeteget ivott, ilyenkor iszonyú szövegek hagyták el a száját, tört-zúzott, aminek egyszer én is fültanúja voltam. Minden emeleten volt egy konyha, oda bement, és tányérokat, poharakat vagy hazahozott borosüvegeket tört össze. Elég ijesztő volt.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?