Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos lényegében a fiatalokat hibáztatja a Föld állapotáért

  • narancs.hu
  • 2020. január 4.

Fekete Lyuk

Ez is egy álláspont.

Szerencsére Ferencz Orsolyának van elképzelése a klímaváltozással kapcsolatban, nem úgy, mint Schmidt Máriának, aki „még a szavakat sem érti”. Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint a „boomer-generációt (tehát a 1946 - 64 között született személyek csoportját – a szerk.) divatos hibáztatni”. Kijelentette: „egy olyan generáció hibáztatja őket azzal, amilyen állapotban a Föld most van, akik egyébként a legnagyobb fogyasztók” – szemlézte a 444.hu az M1 műsorát.

 

Hozzátette, „az a generáció, amelyik fennen szereti hangoztatni az ő környezetbarát ideológiáját, az a generáció egy nagy részében a probléma mélységét tekintve is tájékozatlan”. Szerinte a fiatalok egy része „magát a problémát sem érti.”

„Gondoljunk bele, hogy mennyire szeretik a technikát használni, akár a zsebükben lapuló okostelefont. (..) De nem gondolnak bele, hogy egy ilyen elektronikai eszköz milyen környezetszennyező lábnyomot hagy maga után és mikor félévente, pusztán divatból lecserélik, mert a generációban ez illik, milyen környezeti terhelést jelent” – magyarázta.

Figyelmébe ajánljuk