Egy fideszes képviselő szerint Soros-ügynökök a helyi roma tanulók

  • narancs.hu
  • 2020. január 4.

Fekete Lyuk

Már ők is? Jó tudni!

A Soros-hálózat pénzszerző akciójának nevezte szombaton a térség fideszes országgyűlési képviselője a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola szegregációs ügyét, amelyben a helyi önkormányzatnak és a tankerületeknek mintegy 100 millió forint kártérítést kell kifizetnie az érintett tanulóknak – írja a hvg.hu.

A pénzt azért kapták a tanulók – a Kúria jogerős ítélete alapján –, mert a társaiktól fizikailag és etnikai alapon elkülönítve oktatták őket, esetenként alacsonyabb színvonalon, mint a többieket.

Horváth László szerint ez a „a Soros-hálózat pénzszerző akciója”, ami azt jelenti, hogy a háttérhatalom a sorai között tudhatja a helyi szegregált roma tanulókat is.

A képviselő egyébként azért méltatlankodik, mert az önkormányzatra jutó 80 millió állítólag a település éves forrásainak a duplája.

„Sokan jöttek már Gyöngyöspatára messziről igazságot tenni, melynek mindig háború volt az eredménye. Az igazságtevők távoztak, a romok eltakarítása pedig százmilliókba került, és a helyiekre maradt. Gyöngyöspatán most, a roma családok közé dobott milliókkal, az elmúlt évek folyamatos, kiszámítható fejlődése és a nehezen kivívott nyugalom válhat semmivé. Gyöngyöspata nem akar ismét csatatérré válni, nem kér a Soros-hálózat pénzszerző akcióiból. A település bajba sodort önkormányzatának megmentéséért Magyarország Kormányához fordultam” – fogalmazott a Facebookon.

Figyelmébe ajánljuk