Balog Zoltán végre megszólalt a magyar egészségügyről: a szocialisták miatt vannak bajok

  • narancs.hu
  • 2017. október 30.

Fekete Lyuk

Egyszerű választ talált egy bonyolult problémára.

Nem csoda, hogy Balog Zoltán csak ritkán nyilatkozik a magyar egészségügy problémáiról, hiszen ő az az ember, akinek egyszerre kell felelnie az oktatásért, a kultúráért és még az egészségügyért is; megterhelő feladat ez. Most azonban végre beszélt arról az egészségügyről is, amelyben hűsugárzóval kell fűteni egy kórteremben, és amelyben akár 18 órát is kell várni a sürgősségin, mire ellátják a beteget.

false

 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Balog a Szent János Kórházban – ahol egyébként szombat hajnalban bevetették a hősugárzót, mert nem volt fűtés – tartott mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a János-kórház idén 2,5 milliárd, jövőre pedig 2 milliárd forintot kap fejlesztésre az Egészséges Budapest Program keretében, majd elmondta, mennyit (állítása szerint 40 milliárd forintot) fordítottak idén a központi régió kórházi fejlesztéseire.

Ezt követően jött a lényeg, amikor is Balog bedobta a jolly jokert, és megválaszolta a kérdést, hogy miért van olyan ramaty állapotban a magyar egészségügy. A válasz: a szocialisták miatt. Idézzük is az MTI-t: „Balog Zoltán jelezte, a 2010 előtti szocialista kormányok »öröksége« még itt maradt, hiszen 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, amelynek elsősorban Budapest volt a kárvallottja.” Balog ennyi erővel akár idézhette volna a kollégáit is, és akkor elég lett volna csak azt mondania: „elmúltnyolcév”.

Figyelmébe ajánljuk