Tiborcz István: „Vállalkozó típusú ember vagyok”

  • narancs.hu
  • 2017. október 30.

Fekete Lyuk

A miniszterelnök vejével, el nem hinnék, az Origo közölt interjút. Nem véletlenül.

Portréinterjút közölt Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal a kormányzati agitprop vezető portálja, az Origo, s ezúttal az újságírónak is van neve (Kovács András). A szöveg szép sorban tisztázza a becsületes vállalkozót a „balliberális” sajtó csúnya vádjai alól.

Az álinterjú kitér Tiborcz legutóbbi, XII. kerületi ingatlanvásárlására, arra, hogyan lett a 19 évesen vállalkozást indító kezdő cégvezetőből az Elios résztulajdonosa, majd az, miként lépett Orbán Ráhel férje az ingatlanfejlesztés piacára, mit kezd a turai kastéllyal, na meg, hogy készül-e politikai pályára, és hogy mégis, milyen érzés, ha az embernek Orbán Viktor miniszterelnök az apósa.

Az Origónak Tiborcz azt is elárulta, hogy tényleg részvényese a BDPST Zrt.-nek, mi több,

„az Origónak adott interjúja során megmutatta portálunknak a cég részvénykönyvét is”.

Mert, és jól figyeljen mindenki, itt jön a lényeg:

„A balliberális sajtóban hetek óta csak találgatások voltak a céggel kapcsolatban, de eddig senki sem kérte, hogy belenézhessen a részvénykönyvbe.”

Hogy mik vannak? Biztos csak kérni kellett volna.

Frissítés: A Heti Válasz újságírója kért és kapott engedélyt (mégpedig csütörtökre) a részvénykönyvbe való betekintésre. Mint a lap mai posztjából kiderül, az Origo-interjú afféle kármentés volt, hiszen a tiborczi tulajdonlás a napokban így is, úgy is kiderült volna.

Viszont egyetlen szó nem esik arról, mi köze volt Tiborcznak a nemzetközileg körözött Ghaith Pharaonhoz, vagy milyen szálak kötik Zaid Naffához. Hogy csak egy-egy nagy nevet említsünk.

false

Tiborcz, Zaid Naffa és Namous

Tiborcz, Zaid Naffa és Namous

Fotó: Németh Dániel

De mindegy is, az Origo „utánajárt”, hogy „Tiborcz István tulajdonos az ingatlanfejlesztő cégben”.

Hiába, profik.

(Origo)

A szaúdi szomszéd – Ghaith Pharaon élete és magyarországi üzletei

A rijádi udvarban nevelkedett aranyifjúból a terroristák, drogdílerek és fegyverkereskedők bankjának egyik vezetője lett. Negyedszázada körözi az FBI és az Interpol, mégis szabadon repked Magyarországon, sőt a miniszterelnök családjához is közel került – üzletileg és helyrajzilag egyaránt. A titkosszolgálatok magatartását nehéz értelmezni.

Épül már a szerelemdomb – Ghaith Pharaon, Tiborcz István és a kastélyok

A szaúdi üzletember a napi politika része lett, a kormány és vidéke saját méltóságát nem kímélve próbálja összezavarni a közvéleményt, a baloldal keresi a fogást, a Jobbik bőszen bevándorlózik. A legérdekesebb kérdés viszont az, hogy mi lesz a Pharaonhoz és Tiborczhoz köthető ingatlanok sorsa.

Figyelmébe ajánljuk