Film

Z világháború

  • - kg -
  • 2013. augusztus 4.

Film

Zombinak lenni jó, ezt már számos film bizonyította (biztos életpálya, közös célok, erős csapatszellem), de mivel a filmeket javarészt emberek készítik, rendre elvész az üzenet a sok hörgés közt. Élő és halott közt bajos az együttélés - mind ezt sulykolja.

Ami Brad Pittet illeti, túl nagy reklámot az ő produkciója sem csap a zombiknak; Pitt zombipolitikailag vehemensen inkorrekt filmjében az élőhalottak mind vérszomjas, rángatózó fenevadak, akik hatalmas hordákban rohanják le az élőket. Semmi jellemfejlődés, semmi lélektani nüansz, csak a vérszomj és a rángás. A zombigyűlölők a látszatra sem adnak, nincs se egy "azért ismerek rendes zombikat is", se egy "vannak zombi barátaim is" - így tényleg semmi esély a közeledésre. Sorra esnek el a világ nagyvárosai, s a helyzet súlyosságát bizonyítja, hogy Brad Pitt visszapillantó tükrét is leszakítják. Mikor láttunk olyat, hogy egy prémium kategóriás hollywoodi akcióhős bármely autóalkatrésze kárt szenvedett, és az megtorlatlan maradt? A Z világháború bátor film, mert ha már a zombikat nem is, de legalább az embereket esendőnek igyekszik megmutatni, bár ez Pitt esetében elég reménytelen vállalkozás. Akkor van esélyed a túlélésre, ha mozgásban vagy - látja el jó tanáccsal az egyik mellékszereplőt a film sztárja, pedig a valóság sokkal inkább úgy fest, hogy akkor van esélyed, ha nem mellékszereplő, hanem Brad Pitt vagy. Mellesleg a Z világháború igényes popcornzombimozi, melyről még az is elhihető, noha konkrét jelei nincsenek, hogy egyszer létezett egy tökösebb-okosabb verziója is.

Az UIP-Duna Film bemutatója

Neked ajánljuk

Mariupol elesett

  • narancs.hu

Az oroszok közlése szerint az Azovsztal acélmű védői megadták magukat. Közben Harkivban egy  kultúrházat ért bombatalálat.