Gattyán György megelőzte Mészáros Lőrincet a leggazdagabbak listáján

  • narancs.hu
  • 2020. június 12.

Gazdaság

Szokás szerint az első helyet Csányi Sándor tartja 310 milliárddal, de odafért Tiborcz István, Spéder Zoltán, Simicska Lajos vagy épp Schmidt Mária is.

Idén 19. alkalommal megjelent A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány, mely számításai szerint a koronavírussal együtt fellépő válság szele eddig épphogy csak megcsapta a magyar gazdagokat – írja az Index. A listán szereplők összvagyona ugyanis 4568,1 milliárd forintra csökkent, ami 64,9 milliárddal kevesebb, mint az előző évben.

Bár szokás szerint az első helyet Csányi Sándor tartja 310 milliárddal, idén a legnagyobb meglepetésre Gattyán György a 280 milliárdra becsült vagyonával leszorította a második helyről Mészáros Lőrincet, akinek 270 milliárdot tudhat magáénak.

A lap szerint Mészáros visszaesésének az lehet az oka, hogy cégcsoportja egyes részeit, így például a Hunguest láncot is padlóra küldte a járvány. Így eshetette meg, hogy tavalyi vagyona 296 milliárd forintos vagyona 270 milliárdra zsugorodott.

A listán egyebek mellett a Mészáros Lőrinc köreihez köthető Szíjj László 120 milliárddal a hetedik helyet foglalja el, míg a 4iG-s Jászai Gellért 20 milliárddal pedig a hatvanötödik lett.

Tiborcz István 35,8 milliárdos vagyonával a 32. leggazdagabb, Spéder Zoltán pedig 28 milliárdos vagyonával a negyvennyolcadik.

Simicska Lajos ezúttal a 49. helyre fért oda.

Schmidt Máriának és családjának 59 milliárdra teszik a vagyonát, ami a 21. helyre volt elég.

Figyelmébe ajánljuk