Varga Judit megállítaná a Facebookot és a Google-t is egyszerre
Varga_Judit_top_story_lead.jpg
Varga Judit igazságügyi miniszter előadást tart Az EU és a Facebook-társadalom - kihívások és megoldások? címmel a 27. Sziget fesztiválon 2019. augusztus 11-én.

Varga Judit megállítaná a Facebookot és a Google-t is egyszerre

  • MTI
  • 2020. március 3.

Gazdaság

Hatalmas fába vágta fejszéjét az igazságügyminiszter, akkorába, mint még soha senki.

Az Igazságügyi Minisztérium létrehozta a Digitális Szabadság Munkacsoportot, amely a nemzetközi technológiai cégek működésének átláthatóvá tételét tűzte ki célul - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
Adatokat, információkat gyűjtenek rólunk, elemzik, befolyásolják fogyasztási szokásainkat. Ha nem fizetsz egy szolgáltatásért, lehet, hogy te magad vagy a szolgáltatás. Kattintásainkkal magunkról adhatunk ki információkat. Korunk egyik legnagyobb kihívása, hogy képesek leszünk-e uralni a technikát, vagy a technika uralja majd életünket - mondta a miniszter.
A munkacsoport feladata, hogy a technológiai óriáscégek működését a demokratikus alapjogok, a személyes szabadságjogok és a jogállami működése szempontjából vizsgálja. Olyan konkrét kérdésekre is választ keresnek, hogy milyen jogorvoslati lehetősége van annak, akinek törlik a platformját, vagy, hogy mennyire átlátható a hirdetések megjelenésének algoritmusa - közölte Varga Judit.
Hozzátette: miután országhatárokon átnyúló tevékenységről van szó, nemzetközi összefogásban kell gondolkodni, ezért az egyeztetésekbe bevonják a technológiai óriáscégeket.

Figyelmébe ajánljuk