Elnézést kért a pécsiektől a férfi, aki magára vállalta, hogy tüzet okozott a Mecsek lábánál

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 19.

Katasztrófa

Szabadtéri égetés vezetett a tűzhöz. A lángok mintegy 8 hektárra terjedtek ki, 7 ingatlant is érintettek.

Egy Facebook-posztban kért elnézést az elszenvedett károkért minden pécsitől az a férfi, aki azt állítja, az ő gondatlansága miatt ütött ki tűz Pécs északnyugati részénél, a Mecsek lábánál csütörtök délután.

A bejegyzésben az áll, hogy a férfi

akarata ellenére okozott balesetet, és minden károsult jogos kárát meg fogja téríteni a lehető legrövidebb időn belül.

"Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is. Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni" – írta.

A csütörtök délután keletkezett tűz olyan gyorsan terjedt, hogy több lakóház is kigyulladt, nagy területen égett a növényzet, a tűzoltáshoz nehezen fértek hozzá egyes helyeken, ezért helikopterrel is oltottak, mintegy 120 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, eloltásán.

Nem sokkal éjfél előtt közölte a katasztrófavédelem, hogy megakadályozták a tűz továbbterjedését Pécs külterületén, az Akó dűlőben, ahol erdő és bozótos gyulladt ki.

A lángok mintegy 8 hektárra terjedtek ki, 7 ingatlant is érintettek. Kettőt közülük lakóházként használtak.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Horváth Nikolett Csilla a hvg.hu kérdésére azt mondta

szabadtéri égetés vezetett a tűzhöz.

Hozzátette,  kollégái jelenleg is a helyszínen dolgoznak, az utómunkálatokat végzik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?