Apokaliptikussá változtatta a magas vízállás a Dunakanyart - fotók

Kis-Magyarország

Víz alá került játszótér, strand, kiöntött korzó. Képes beszámoló a megáradó Dunáról. 

Hosszan elnyúló tetőzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot. Budapesten szerdán 20 órakor tetőzött, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatósági csütörtökön.

A magas vízállás a Dunakanyarban is megfigyelhető volt, dunaparti szakaszok, strandbüfék, játszóterek kerültek víz alá. Ezzel együtt izgalmas látványnak lehettek szemtanúi azok, akik errefelé kirándultak. 

 
Rév Büfé Nagymaroson (december 26.)
Fotó: Béres Máté

 
Pad, szelektív és kommunális hulladéktároló a vízben, szemben a visegrádi vár (december 26.)
Fotó: Béres Máté

 
Egy nappal később a parti játszótér is megközelíthetetlenné vált (december 27.)
Fotó: Béres Máté

 
Ahogyan a Rév Büfé is (december 27.)
Fotó: Béres Máté

 
És a Panoráma Terasz (december 27.)
Fotó: Béres Máté  

 
Vácon a Szent Erzsébet sétányt elöntötte a víz (december 27.)
Fotó: Béres Máté

 
A játszótérig csapott fel a víz (december 27.)
Fotó: Béres Máté

 
Gyönyörű alakzatokat rajzolt a Duna a korzóra (december 27.)
Fotó: Béres Máté

 
Fotó: Béres Máté

 
Fotó: Béres Máté

 
Fotó: Béres Máté

 
Sokakat érdekelt a kiöntött folyó (december 27.)
Fotó: Béres Máté

 
Dunakeszin a strandot ellepte a víz (december 28.)
Fotó: Béres Máté

 
Fotó: Béres Máté

 
A strandi büféknek csak a teteje látszik (december 28.)
Fotó: Béres Máté

 
A sétányt is megközelítette a víz (december 28.)
Fotó: Béres Máté

 
Fotó: Béres Máté

 
Fotó: Béres Máté

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.