Blikk: Botrányt okozott a félegyházi polgármester

  • narancs.hu
  • 2023. december 28.

Kis-Magyarország

A lapnak Csányi József nem nyilatkozott a történtekről, egy képviselő is csak inkognitóban.

A Blikk megpróbált utánajárni a Kiskunfélegyházán terjedő szóbeszédnek, miszerint Csányi József polgármester december 17-én, vasárnap este a lakásához közeli szórakozóhelyen leittasodott, kieresztette a hangját, dulakodott, majd öngyilkossággal fenyegetőzött, és emiatt később a tűzoltók be is mentek a lakásába, és mentő vitte el.

A cikk szerint a megkérdezettek zavarban voltak, nem szívesen beszéltek arról, amit hallottak vagy láttak, pár embernek eredt csak meg a nyelve. Ezek a riportalanyok úgy tudják, hogy a polgármesternek, aki 2020-ban Bács-Kiskun megyében az év polgármestere  címet is megkapta, magánéleti gondjai vannak. 

A lap újságírója felhívta Csányi Józsefet is, aki a kérdés hallatán ezt mondta: „köszönöm az érdeklődésüket, de akkor maguk már úgyis tudnak mindent. Nem élnék a lehetőséggel, sok sikert, viszontlátásra ”.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz is kérdést küldött a lap azzal kapcsolatban, milyen rendőri intézkedés zajlott aznap a városban, indult-e eljárás. A rendőrség későbbre ígért választ.

Egy önkormányzati képviselő, aki nem akarta, hogy a neve nyomtatásban szerepeljen, azt mondta, valóban közismert Kiskunfélegyházán, hogy a polgármester magánéleti válságot él át, el is költözött otthonról. A képviselőt fel is hívták december 17-én, hogy valami balhé tört ki, és a polgármester kocsiját lefotózták a söröző előtt, és ő is értesült arról, hogy rendőrök, mentők is jártak a Kossuth utcában. 

A városi karácsonyi ünnepségen a negyedik gyertya meggyújtásakor jelen volt a polgármester, és mintha egy seb látszott volna a homlokán – idézte fel a képviselő.

Csányi József a Nemzeti Fórum Egyesület jelöltjeként lett polgármester, először 2014-ben. A testületben is az NFE képviselői vannak többségben. Ennek a szervezetnek az elnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés kormánypárti alelnöke. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Sőrés Zsolt: A projektjeimnek Magyarországon nincs piacuk

  • Bárdos Deák Ágnes

A zeneszerző-intermédia-művész 2021-ben elnyerte az egyik legrangosabb német kortárs művészeti elismerést, a DAAD-ösztöndíjat zenei-hangművészeti kategóriában. Jelenleg is Berlinben él, lemezeket készít, lakáshangversenyt ad és készül a velencei zenei biennáléra. Erről beszélgettünk vele.