Az EP-alelnök szerint Magyarország nélkül kellene olajembargót kezdeményezni

  • narancs.hu
  • 2022. május 22.

Külpol

Persze, ez nem lenne ideális állapot. 

Katarina Barley (SPD), az Európai Parlament alelnöke a Deutschlandfunknak arról beszélt, hogy Magyarország nélkül kellene a többi 26 uniós tagállamnak kezdeményeznie az olajembragót. Barley ugyanakkor leszögezte, hogy ez egyáltalán nem lenne ideális helyzet, viszont – mint mondja – Orbánt csak nagyon sok pénzzel lehetne rávenni arra, hogy beleeggyezzen az olajembargóba. 

Az EP-alelnök arról is beszélt, hogy nyilvánvaló, hova vándorolnának ezek a pénzek, ezért az EU-nak nem kellene ilyen alkuba belemennie. Barley szerint Orbán Viktor baráti köre járna csak jól azzal, ha az EU pénzt adna ebben a helyzetben. Példaként hozza az autópálya koncessziót, amit Mészáros Lőrinc kapott meg. Az alelnök úgy nyilatkozott, hogy Orbán 15-18 millárd eurót kér az olajembargóért cserébe, az autópályához kapcsolódó megrendelés értéke pedig 14,4 milliárd euró. „Szinte merésznek tartom kijelenteni, hogy még 15-18 milliárd eurót akarunk, most, hogy mindenki tudja, hová megy a pénz, és ki nyeri ezt a pályázatot” – fogalmazott.

via Magyar Hang

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk