Kínai lágyhéjú teknős él a tatabányai tóban

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 22.

Lokál

Még egy agresszív állat.

Kínai lágyhéjú teknőst láttak és fotóztak a tatabányai Csónakázó-tóban – írja a 24.hu.

Az invazív fajhoz tartozó hüllőről a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztályának Facebook-oldalán látható kép. 

„Ha jól emlékszem, a harmadik észlelésem az elmúlt 8-10 évben, de most először tudtam fotót is lőni róla. Nem tudom, hogy az akváriumi meleg után mennyire tudnak alkalmazkodni a hazai télhez, de meg merem kockáztatni, hogy már évek óta több egyed is van a tóban. Azt sem tudom, hogy kereskedelmi forgalomban mely fajokat lehetett errefelé kapni, de a kínai és a floridai lágyhéjú teknőst biztosan. Feltételezem, előbbi a valószínűbb” – írta a felvétel készítője, Petrovics Milán. 

A 24.hu azt írja erről a teknősfajról, hogy ideges természetű, mindenre támad, ami a közelében megmozdul. Korábban láttak már ilyet a Lázbérci-víztározóban, a Ráckevei Dunában. Eredetileg Kínában, Oroszországban az Amur-vidéken, valamint a Koreai-félszigeten, Kelet-Indiában és Japánban őshonos.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk