Közösségi főzés lesz a halfesztiválpótló fesztivál helyett

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 22.

Lokál

Egyre kisebbet álmodnak Szegeden.

Szeptember első hétvégéjén közösségi halfőzést rendeznek Szegeden – írja a Szegedma.

Az esemény maga nem, híre azonban országos jelentőségű a tavalyi botrány miatt.

Az akkori fesztiválról, az étel és a vendéglátás színvonaláról lesújtó kritikát írt Uj Péter, a 444 főszerkesztője, és ezen nagyon megsértődött a rendezvény motorja, Frank Sándor mesterszakács. Frank ezután azt nyilatkozta, meghívja díszvendégnek és zsűrielnöknek az újságírót a következő halfesztiválra, ő azonban nem kért ebből.

Az esetből dal is született, majd idén májusban kiderült, főleg anyagi okok miatt idén elmarad a rendezvény.

Ezután egy másik szegedi rendezvényszervező, a Hídi vásárt megálmodó Mocselini Rudolf úgy nyilatkozott, összehozna mégis egy halfőző fesztivált. Mocselini bizakodó is volt, és akadtak vállalkozók, akik csatlakoztak programhoz, szegedi azonban nem volt közöttük. Így fesztivált nem érdemes rendezni – ezt az ötletgazda szerdán nyilatkozta.

Mivel azonban sok kis közösség, család már jelentkezett, ezért nekik – és azoknak, akik még jönnének – közösségi halfőzést szerveznek.

Mostanra már a Kutyapárt helyi szervezete is megmozdult, és tervbe vette, hogy megrendezi „a szegedi halléfőző fesztivált pótló halléfőzőfesztivál pótló póthalléfőző pótgasztronómiai lipót fesztivált”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk