Látványterv: ez fog épülni a Dürer Kert helyén

  • narancs.hu
  • 2020. november 23.

Lokál

Nagy üvegkockák.

Dürer Park néven épül irodaház-komplexum az Ajtósi Dürer soron lévő egykori egyetemi épületek helyén - írja az Építészfórum, amely látványterveket is közöl a készülő épületekről.

Az eredetileg a Sacré Coeur női szerzetes kongregáció zárdájának és bentlakásos leányiskolájának épült épületben a második világháború után a Pártfőiskola kapott helyet, majd a rendszerváltás után az ELTE Bölcsészettudományi Karának egyes tanszékei. Miután az egyetem a kétezres években kiürítette az épületeket, a felsőbb szinteken a Keleti Blokk nevű alkotóközpont kapott helyet próbatermekkel, stúdiókkal, a földszinten pedig a Dürer Kert nevű szórakozóhely.

A lap emlékeztet rá, hogy idén ősszel derült ki, a Keleti Blokknak és a Dürer Kertnek költöznie kell, a területen pedig iroda- és lakóingatlan beruházás veszi kezdetét.

Dürer Park

Dürer Park

Fotó: Építészfórum/Property Market

 

A fejlesztési területet 2018-ban vásárolta meg a Dürer Befektetési Kft., amely a beépítési koncepció kidolgozásába az ingatlanfejlesztő Property Market mellett a milánói és New York-i székhelyű, a volt Mahart-székház átalakítását is jegyző Lissoni & Partners Lissoni Casal Ribeiro divízióját is bevonták.

A Dürer Park projekt néven futó beruházás az Ajtósi Dürer sor mentén húzódó mintegy 3,7 hektáros területen valósul majd meg.

Dürer Park

Dürer Park

Fotó: Építészfórum/Property Market

 

A régi épületek bontása már elkezdődött, a fejlesztők közlése szerint ugyanakkor a megőrzésre ítélt egykori Szent Szív zárdaépületet a műemléki részletek szakszerű megóvása mellett újítanák fel.

Összesen két iroda- és három lakóépület jöhet majd létre kereskedelmi funkciókkal, a tervek szerint pedig a teljes projekt 2024-re készülhet el.

Dürer Park

Dürer Park

Fotó: Építészfórum/Property Market

 

Dürer Park

Dürer Park

Fotó: Építészfórum/Property Market

Figyelmébe ajánljuk