Megkegyelmezett a magyar rendőrség, nem indít eljárást a Lánchídon táncoló Will Smith ellen

  • narancs.hu
  • 2018. július 14.

Lokál

A híd fenntartója viszont kiakadt.

Elég nagyot ment a neten, hogy Will Smith budapesti látogatásának utolsó napján megmászta a Lánchidat, és táncolt is egy kicsit:

A Blikk most megkérdezte a híd fenntartóját, a Budapest Közút Zrt.-t, hogy mit szól mindehhez. A cég kommunikációs vezetője, Huber Szebasztián pedig megrótta a színészt. „Lánchídra történő felmászáshoz és filmforgatáshoz sem Will Smith, sem a stábja nem kért engedélyt az ilyenkor szokásos engedélyezési eljárás keretében a Budapest Közúttól, így az illegális volt, amit maga is elismert videójában. Az amerikai filmszínész ezzel veszélyeztette saját és az arra közlekedők testi épségét is” – mondta Huber a lapnak, aki szerint ilyenkor a rendőrség dönti el, hogy indít-e eljárást.

A bulvár a rendőrséget is elérte, és Will Smith megnyugodhat, mert a rendőrség kegyet gyakorolt. „Ez önmagában nem szabálysértés vagy bűncselekmény, az viszont vitathatatlan, hogy nagyon veszélyes. Ám a korábban említett okok miatt a rendőrség nem jár el az ügyben, nem nyomoz. Legfeljebb garázdaság miatt indulhatna eljárás, ám mivel a színész cselekedete senkiben nem keltett félelmet vagy riadalmat, ezért ez a tényállás sem áll fenn” – magyarázta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Figyelmébe ajánljuk