Pótolták a kettétört fát a Blaha Lujza téren

  • narancs.hu
  • 2023. április 1.

Lokál

A néhány hete kettétört fa helyére új került, a költségeket a tettes később fogja megtéríteni. 

Március elején posztolt arról Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, hogy a néhány hónapja frissen felújított és átadott Blaha Lujza téren valaki kettétört egy oda ültetett páfrányfenyőt (Ginkgo biloba). 

Másnap azonban az elkövető jelentkezett a fővárosnál, közölte, hogy megbánta tetteit és vállalta az új fa elültetésének költségeit. 

Karácsony szombaton arról írt, hogy a keresztbe tört páfrányfenyő helyére – a korábbi szándéknak megfelelően – egy ugyanebbe a fajba tartozó fa került, a pótlási folyamat viszont nem volt egyszerű, hiszen anélkül kellett ásni és ültetni, hogy a korábban telepített öntözőrendszerben kárt tennének.

Az Enbudapestem.hu oldalon megjelentek szerint a több órás művelet költségei ennek megfelelően bruttó 300 ezer forint körül alakulnak, igaz, ebben benne van a többször iskolázott páfrányfenyő ára is (aminek ára kb. nettó 100 ezer forint körül van).

Bár a tettes önként vállalta az új fa elültetésének költségeit, amíg ki nem derül, hogy a fővároshoz milyen jogcímen tud az összeg eljutni, a projektet előfinanszírozzák, hogy ne húzódjon az ügy még hetekig – írja a lap a BKK-ra hivatkozva. 

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze közölte, hogy miután a lombfakadás a ginkgóknál még nem indult meg, a mostani ültetés nem befolyásolja az új fa növekedését.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk