Saját bulijukon csinált hülyét a rasszistákból a Boratot alakító komikus

  • narancs.hu
  • 2020. július 1.

Mikrofilm

Sacha Baron Cohen rasszista énekléssel űzött gúnyt az amerikaiakból.

Sacha Baron Cohen egész karrierje a parodizálásra épül: legismertebb figurája talán Borat, egy kazah riporter, de szkeccsei után mozifilm készült Brüno nevű karakteréből (aki egy meleg osztrák divatőrült) és Ali G-ből is (aki egy fekete szlenggel beszélő fehér angol raper).

A legnagyobb baj ezekkel, hogy miután a filmek óriási sikert arattak és világszerte megismerték alteregókat, nem lehetett velük többé átverni az embereket. Épp ezért Cohen a fenti figurákat mind visszavonultatta és időről időre új fizimiskával jelentkezik, hogy annak segítségével gúnyt űzzön az amerikaiakból és megbotránkoztassa a nézőket.

Legújabb akciójában hillbillynek öltözve épült be a Washington állambeli Olympiában megrendezett szélsőjobboldali esemény fellépői közé, amelyet a Three Percenters nevű militáns szervezet rendezett. A kezeslábast és szakállt viselő Cohen lenyomott egy egész country-koncertet, miközben Hillary Clintont vagy épp Anthony Faucy járványügyi szakértőt cikizte. A Youtube-ra feltöltött videók tanulsága szerint még egy közönséggel énekelgetős részt is beiktatott a koncertre, ami valahogy így hangzott:

Cohen: Obama, mit csináunk vele?
Közönség: Beoltjuk vuhan-vírussal!

Mire a szervezők rájöttek, hogy felültették őket, már nem sokat tehettek: a komikus biztonsági személyzete nem engedte lezavarni őt a színpadról vagy lekapcsolni az áramot; végül ők is mentették ki, mielőtt felelősségre vonhatták volna.

Sacha Baron Cohen legutóbbi sorozata, a Who is America? épp két éve debütált, ebben olyan nagyágyúkat is sikerült átvernie, mint O.J. Simpson (akit egy olasz fényképésznek álcázva arra próbált rávenni, hogy vallja be, hogy a bírósági ítélet ellenére ő gyilkolta meg barátnőjét), vagy épp Dick Cheney alelnök (akivel aláíratott egy Cheney nevéhez köthető ún. waterboard-felszerelést, vagyis egy vizes kínzáshoz használatos tartályt).

Cohen kategorikusan kijelentette, hogy nem lesz második évad, könnyen lehet azonban, hogy ez csak figyelemelterelés volt, és a szélsőjobbos country-koncert a Who is America? folytatásához, vagy egy másik showműsorhoz készült.

(Nyitóképünkön: jelenet a Borat című filmből. A címszereplő a legendássá vált fürdőruhájában.)

Figyelmébe ajánljuk