Kivágták a Robin Hoodban is látható öreg fát

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. szeptember 28.

Mikrofilm

Az őrizetbe vett gyanúsított 16 éves.

Kivágták Nagy-Britannia egyik leghíresebb platánfáját az éjjeli órákban – közölte a Northumberland Nemzeti Park hatósága csütörtökön.

A Hadrianus falánál nőtt amerikai platánfa a Northumberland Nemzeti Park egyik legtöbbet fotózott helyszíne, amely az 1991-es Robin Hood, a tolvajok fejedelme című film révén vált híressé. A platánt 2016-ben az év angol fájának is megválasztották, kétszáz éves volt.

„Éjjel kidőlt a Sycamore Gap Tree. Okunk van feltételezni, hogy szándékosan kivágták” – áll a Northumberland Nemzeti Park hatóságának csütörtöki közleményében.

A látogatókat arra kérték, hogy kerüljék el a fa környékét, hogy a hatóságok kideríthessék, mi történt pontosan, és újból biztonságossá váljon a helyszín.

„Ez szándékos károkozás, támadás az ország egyik leghíresebb fája ellen. Mindenki sokkos állapotban van” – írta Guy Opperman helyi képviselő a közösségi médián.

A northumbriai rendőrség a bűncselekménnyel kapcsolatban őrizetbe vett egy 16 éves fiút szándékos károkozás gyanújával. A rendőrségi közleményben kiemelték: a világhírű fa kivágása megdöbbenést és haragot váltott ki a helyi közösségben.

Címlapképünk ebből a filmrészletből való

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.