A Betyársereg is Orbán tenyeréből eszik

  • narancs.hu
  • 2018. december 15.

Narancsblog

Bayer Zsolt hangján énekel az ex-jobbikos.

„Az egyesült ballib csürhe a Kossuth téren rombolt. Miféle utolsó féreg az, aki tönkreteszi és felgyújtja a rászoruló gyerekek szánkóit? Miféle aljamunka megrongálni az ország karácsonyfáját? Miféle magyar- és keresztényellenes patkánylázadás az, amelynek résztvevői ki akarják hozni a Nemzet templomából a Szent Koronát?” A fenti sorok ismerősen csengenek. A pesti srácok, a 888, és Bayer Zsolt hangja ez,

Orbán Viktor mellényzsebéből fizetett provokáció.

Akinek egy csepp esze van, nem veszi fel a kesztyűt, hiszen a cél már nem is az NER-rajongótábor feltüzelése (arra ott van a főnök meg a sleppje), hanem az, hogy rúgja be az ellenzéki sajtó motorját – egy-egy ilyen beszólás régóta csak úgy juthat el a szélesebb tömegekhez és generálhat kattintást, ha azok az orgánumok kezdenek szörnyülködni, amelyeknek olvasóik vannak, és nem csak fizetett állami hirdetései.
Ez persze nem jelenti azt, hogy az efféle közlemények szerzői ne lennének Orbán Viktor leghűségesebb csahosai, épp ellenkezőleg. Aki ilyet leír, leginkább arra vágyik, hogy talán rá is esik némi fény a főnök dúltan sugárzó tekintetéből.
Azonban kissé más a „fénytörés”, ha

nem a legitim bérmocskoló szólal meg,

hanem olyasvalaki, aki – legalábbis papíron – ellenzéki.
Márpedig a fenti sorokat egy ellenzéki képviselő, az ex-jobbikos Volner János tette ki Facebook-oldalára, mi több, nem csak szavakban, de tettekre buzdítással is kifejezte felháborodását. „Aki a Szent Koronát meg akarja gyalázni, az minket bánt. Aki a Parlamentet megrongálja, az nekünk okoz kárt. Szerencsére az egyenruhások profin és végtelen türelemmel kezelik a helyzetet. De ha egyszer úgy látjuk, hogy nem lesznek elegen, vagy egyszerűen csak veszélyben érezzük a Szent Koronát, kihívom a Kossuth térre a Betyársereg 300 jól képzett emberét és magunk teszünk rendet” – írja, és ugyan

többször meglobogtatja a vörös farkat,

miszerint „ellene vagyok a túlóraszabályozásra vonatkozó változásoknak és ellene is szavaztam”, nem sok kétséget hagy afelől, hogy ki is lehet valójában a munkáltatója.
Nem csoda, hogy Volnert tegnap az Echo TV-ből is fölhívták, ő pedig megerősítette: „Ha azt látjuk, hogy ez a baloldali csürhe valamilyen eredményt ér el, akkor be fogom riadóztatni a Betyársereget, ki fogunk menni 300 emberrel a Kossuth térre és

segíteni fogunk a rendfenntartóknak

a rendteremtésben. Ezt a Kossuth téren öt perc alatt meg tudjuk ezekkel a képzett emberekkel oldani” – mondta a telefonos megkeresésre, kár, hogy a riporter nem kérdezte tőle, hogy pontosan mit és személy szerint kiket ért „képzett emberek” alatt? A rendőröket vagy a betyárokat?
Ha a Betyársereg vezetőjének, Tyirityán Zsolt bemutatkozását tekintjük mérvadónak, vélhetően az utóbbiakat: „A szervezet 2008 tavaszán alakult azzal a szándékkal, hogy a Magyar harcos genetikát feltámassza, ill. ébren tartsa. (…) Tagsága magasan képzett, küzdőspotokat és erősportokat űző személyekből áll. Ennek gyakorlati megnyilvánulásait országos, Európa- és világbajnokságokon is lehetett már látni, ahol öregbítették a magyarság nagyságát, hírnevét és elismertségét” – írta Tyirityán még 2011-ben, aki azóta is hangoztatja: a betyárok felkészültek, értenek a harcművészetekhez, és bármikor mozgósíthatók, és csak egy hívásba kerül, hogy megjelenjenek. És ne feledjük, hogy a Betyársereg vezetője két évvel ezelőtt azt is mondta https://24.hu/kozelet/2016/11/23/tyirityan-nem-tartjuk-orbant-kozellensegnek/: „Nem tartjuk Orbán Viktort közellenségnek. (…) Olyan személy van,

nem egy, nem kettő a Fidesz padsoraiból,

aki tiszteli, elismeri a munkánkat. Sőt, olyan is, aki már segített nekünk, és mi is segítünk neki”.
Volner János amióta kilépett a Jobbikból, és lett a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalom oly szerfelett bizonyítani vágyó tagja, mást sem tesz, mint egykori pártját cinkeli, tulajdonképpen ebben merül ki ellenzéki tevékenysége. Tegnap szintet lépett, hiszen beszélhet ő a rászoruló gyerekek szánkóiról és a szent koronáról, mindig csak Orbán Viktor vezeti a kezét.

(Lead-kép: betyarsereg.hu)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.