Az ál-Semjén

Publicisztika

Emlékeznek a régi viccre? Valaki felírta egy közfalra krétával, hogy: hüje Kádár. Elkapták. S kapott hat évet: egyet azért, mert pontos jével írta, kettőt azért, mert gyalázta pártunk vezetőjét, hármat meg azért, mert államtitkot adott ki. Nincs új a nap alatt! Gőzerővel nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség egy magát Semjén Zsoltnak kiadó pernahajder után.

Emlékeznek a régi viccre? Valaki felírta egy közfalra krétával, hogy: hüje Kádár. Elkapták. S kapott hat évet: egyet azért, mert pontos jével írta, kettőt azért, mert gyalázta pártunk vezetőjét, hármat meg azért, mert államtitkot adott ki.

Nincs új a nap alatt! Gőzerővel nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség egy magát Semjén Zsoltnak kiadó pernahajder után. Felmerül ugyan a kérdés, hogy miért nem a főügyészség ideg- és elmeosztálya nyomoz az ügyben, hisz csak egy elmebeteg lehet ilyenre képes - ha még Hende Csabának adná ki valaki magát, azt megértenénk, olyan helyes ember, de Semjénnek?

Csakhogy az eset messzebbre mutat, mint ameddig bárminő élcelődés elér. Itt többről van szó, megsértették Semjén Zsolt személyiségi jogait! Történt ugyanis, hogy valaki Semjén_KDNP néven vezetett twitteres mikroblogot, efféle bejegyzésekkel:

"Elképesztő! Most mondja a könyvelőm, hogy jövőre emelkedik a fizetésem. És még mondja az ellenzék, hogy válság van. Hülyék."

"Beszélgettem egy szegénnyel a minap. Kérdeztem, miért nem keres többet, azt mondta, mert nem tud. Milyen magyar az ilyen? Undorító."

Nem válogattunk, a legfelső kettőt másoltuk ide, de a többi is ilyen. Elsőre kiszúrja bárki, de bárki, hogy ezeket nem Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes írta. Ha másról nem, hát onnan, hogy ő soha életében nem bírt közel ennyire sem szellemes lenni. Nem mintha ezek olyan nagy viccek lennének, inkább kíméletlenül megfogalmazott, sarkos politikai üzenetek - nagyon is valós tartalommal.

De már szorul a hurok! A nyomingerek sorra idézik be a blog regisztrált követőit, hogy a kapcsolati hálót követve jussanak el a célszemélyig. Egy-két jól irányzott keresztkérdés, és kézre kerül a nyomorult!

Mert Semjén Zsolt nem késlekedett, és feljelentette az ismeretlen tettest. Jogi képviselője meg közölte, hogy Semjén azért tett feljelentést, mert az ugyan a napnál is világosabb mindenki előtt, hogy nem ő írta a bejegyzéseket (Semjén vajon miből jött rá, biztos ő is a humorból), de a tartalmuk sérti ügyfele személyiségi jogait. Tehát nem az a baj, hogy jogtalanul használták esetleg a nevét, és az csúnya dolog. Hanem az, hogy politikai bírálatok érik, az bántja őt, nyomozzák ki azonnal! És a fényképével is visszaélt az a mocsok, rendőrt gyorsan!

Nem az a főbaj ebben a történetben, hogy Semjén Zsolt mit gondol saját magáról, szerepéről, fontosságáról, helyéről a világban, mert az nyilvánvaló: csupa fals dolgot. S még csak az sem, hogy mit gondol a szólásszabadságról, semmit, nem is létezik az az ő számára. Inkább az a főbaj ebben a történetben, hogy mi lehet a fejében a Központi Nyomozó Főügyészség feladatairól. Mi lesz, ha elszökik a kutyája? Behívják a tartalékosokat is?

Ne intézzük el annyival, hogy egy magas kormányzati szintű idióta megint nevetségessé tette magát, még ha ez történt is. Inkább jegyezzük meg jól, hogyan gondolkodik Magyarország kormányának egyik legmagasabb rangú figurája: felfuvalkodottan, sötéten és gonoszul. Jegyezzük meg jól, mert előbb-utóbb ez is államtitok lesz.

Figyelmébe ajánljuk