2-1-re győzött Ukrajna Szlovákia ellen

  • narancs.hu
  • 2024. június 21.

Sport

Hátrányból fordítottak.

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken – írja az MTI.

A szlovákok kezdték jobban a mérkőzést, de a második félidőben fordítottak az ukránok, ezzel megszerezték első sikerüket a kontinensbajnokságon és életben tartották reményüket a nyolcaddöntőbe jutásra.

Mint a Telex összefoglalójában írja, az első fordulóban a szlovákok nagy meglepetésre 1-0-ra legyőzték Belgiumot, így sokkal kedvezőbb pozícióból várhatták a péntek délutáni meccset, mint az ukránok, akik egy sima hármast kaptak Romániától hétfőn. 

Enyhe szlovák mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés. A 10. percben forrósodott fel először a levegő a düsseldorfi stadionban, az ukrán kapusnak rövid idő alatt kétszer is bravúrral kellett védenie. A második helyzetnél saját védője nehezítette meg a dolgát, a 22-es számot viselő Matvijenko olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy az majdnem a kapuban kötött ki.

A 17. percben megszerezte a vezetést Szlovákia. Egy bal oldali bedobás után az alapvonal mellől átívelték a labdát a másik oldalra, és a jó ütemben érkező Schranz könnyedén fejelt kapuba az elvetődő Trubin mellett (1-0). 

Az ukránok időnként egy-egy gyors kontrával próbáltak válaszolni, a 23. percben egy veszélyesnek kinéző akciót Mudrik zárt le azzal, hogy a nézőtérre bombázta a labdát. A 34. percben kis híján kiegyenlített Ukrajna, Timcsik eltalálta a jobb kapufát.

Az első félidő végére kiegyenlítettebbé vált a játék, az ukránok bátrabban mentek előre, átadták a területet, és ezt kihasználva a szlovákok majdnem megszerezték a második góljukat a 44. percben: Haraslin kellemetlen lövését hárította Trubin.

Az 54. percben egy gyönyörű góllal egyenlített Ukrajna. 

A második félidő derekára az ukránok határozottan feljavultak, hajtottak a győzelemért, majd a 80. percben Ukrajna megfordította a meccset. Jaremcsuk egy hosszú indítást pazarul vett át a jobb szélen, és a bizonytalankodó Dubravka mellett egy igazítás után elpöckölte a labdát, ami átvánszorgott a gólvonalon. Škriniar hiába sprintelt, már nem tudta megmenteni csapatát, ehhez körülbelül húsz-harminc centi kellett volna (1-2).

Az E csoport második fordulójának másik mérkőzése, a Belgium–Románia szombaton este 9-kor kezdődik.

"Érdekesség" a közmédia világából, hogy a Magyar Távirati Iroda (MTI) fotóbankja mindösszesen 4 képet közölt az Ukrán-Szlovák mérkőzésről: egyiken a szlovák játékos rúg épp ukrán kapura, a másikon a szlovák Pekarik blokkolja az ukrán Dovbik lövését, a másik kettőn pedig a szlovák játékosok örülnek a belőtt góljuknak. Emléztetőül a meccs végeredménye: Ukrajna-Szlovákia 2-1.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk