A szerbek kilátásba helyezték, hogy hazamennek az EB-ről

  • narancs.hu
  • 2024. június 20.

Sport

Azt nehezményezik, hogy az albánok és a horvátok szerbellenes rigmusokat skandáltak.

A 24.hu számolt be róla, hogy a 2-2-re végződött horvát-albán meccs után a szerb szövetség az UEFA-hoz fordult panasszal, ugyanis a horvát és az albán szurkolók ugyanis Szerbiát szidalmazták, egyes hírek szerint azt kiabálták mindkét oldalon, hogy „öld meg a szerbet!”, valamint az albánok egyik játékosa, Mirlind Daka az északmacedónokra és szerbekre sértő rigmusokat kiabált egy megafonba.

Ahogy a portál írja, Jovan Surbatovic, a szerb szövetség főtitkára komoly lépéseket sürget az UEFA részéről, és még azt is kilátásba helyezte, hogyha az európai szövetség nem alkalmaz komoly büntetést, akkor a szerb válogatott távozik az Eb-ről.

Surbatovic úgy fogalmazott: „A szerb szövetség azt fogja kérni az UEFA-tól, hogy a lehető a legszigorúbb szankciókat szabja ki, máskülönben nem folytatjuk a tornán. Ami történt botrányos, és nem szeretnénk, ha megismétlődne.” A főtitkár hozzátette: „Nem akarunk részt venni az Európa-bajnokságon, ha ilyen dolgok történnek.

Mi, szerbek velük ellentétben úriemberek vagyunk, teljesen máshogy szurkolunk a csapatunknak.”

Idő közben Szerbia kiélezett meccsen, az utolsó pillanatban egyenlítve ért el 1-1-es döntetlent Szlovéniával szemben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.