Együtt focizott Szijjártó Péterrel, most a Honvéd ügyvezetője

  • narancs.hu
  • 2019. július 8.

Sport

Kun Gábor került az labdarúgó egyesület élére, aki korábban a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapat játékosa volt.

Új ügyvezető igazgatója van a Budapest Honvéd labdarúgó csapatnak Kun Gábor személyében - írta meg az Index. Mint ismeretes, a kispesti egyesületet tavaly vásárolta meg egy fideszközeli politikus cége, ami többek között a déli határon épített kerítést üzemelteti.

„Az elmúlt 20 évben végigjártam a ranglétrát, ezért ismerem a játékosok gondolkodását és az öltözők világát belülről, edzettem én is keményen, voltam sérült is. Emellett az elmúlt 6 - 7 évben már a civil karrieremet is építettem és számottevő menedzseri és vezetői tapasztalattal lettem gazdagabb egy nagy szervezetnél” - mondta el az új ügyvezető igazgató az egyesület honlapján megjelent interjúban.

Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője

Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője

Fotó: honvedfc.hu

Kun volt a Honvéd utánpótlás labdarúgója, továbbá játszott a Vecsés és az Újbuda színeiben. Futsalozott a Ferencvárosnál, később pedig a Dunakeszi Kinizsiben, ahol Szijjártó Péter külügyminiszter csapattársa volt.

Az Index megjegyezte, hogy az ügyvezető az interjúban a „nagy szervezet” alatt a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-re (MNKH) utalhatott, ahol vezérigazgató-helyettesi pozíciót töltött be. MNKH-t 2012-ban alapították, 3 év alatt 9,5 milliárd forintos veszteségett hozott össze, 2016-ban 9,1 milliárd anyagi ráfordítással 5, 6 milliárdos bevételt termelt, tavaly pedig megszűnt, mert összeolvadt a Magyar Kereskedelmfejlesztési és Promóciós Kft-vel.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?