Palesztin zászló is előkerült a Pécs-Honvéd mérkőzésen

  • narancs.hu
  • 2023. október 23.

Sport

Korábban a miniszterelnök személyesen intézkedett, hogy tiltsák be a palesztinpárti tüntetéseket. Kérdés, hogy most lép-e az általában Orbán kegyeit kereső MLSZ.

A Budapest Honvédot fogadta vasárnap a PMFC vasárnapa a mérkőzés 0-0-s döntetlennel végződött. A kispesti szurkolók a második félidő 60. percében pirotechnikai eszközöket vetettek be, a kommentátor meg is jegyezte, hogy nem csekély mennyiségű füst áramlik a vendégszektor környékéről. Később még tűzijátékot is fellőttek a vendégszurkolók. 

Felkerült a jelenetről egy rövid videó a YouTube-ra, ahol jól látható, hogy egy palesztin zászlót is kifüggesztettek a vendégszektorban (a baloldali kapufa fölött), nem sokkal Puskás Ferenc arcképe mellett. A teljes felvételt itt lehet megtekinteni. Kérdés, hogy az MLSZ mit lép minderre.

 
Képkocka a mérkőzésről. A palesztin zászló a kapu fölött, baloldalt látható
Forrása: YouTube/Barla Drón Film

Orbán Viktor a közelmúltban a Kossuth rádióban azt mondta, Magyarországon nem lehet terrorpárti tüntetéseket szervezni. Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök újságírói megkeresésre válaszolva pedig azt közölte, hogy Orbán tudott egy Facebookon terjedő felhívásról, miszerint „Stand with Gaza” címmel palesztínpárti tüntetést szerveznek Külgazdasági és Külügyminisztérium budai épülete elé. Mint kiderült, a miniszterelnök személyesen intézkedett, hogy a tüntetést megakadályozzák, a Budapesti Rendőr-főkapitányság meg is tiltotta a megmozdulás megtartását. 

A Hamász iszlamista palesztin terrorszervezet október 7-én több izraeli várost megtámadott, amivel háborút robbantottak ki Izraellel. A terroristák válogatás nélkül gyilkoltak, és több száz túszt ejtettek. A konfliktus miatt mindkét oldalon ezrek haltak meg eddig. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk