Orbán intézkedett, hogy betiltsák a palesztinpárti tüntetést Budapesten

  • narancs.hu
  • 2023. október 13.

Belpol

A betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Amikor Orbán Viktor, grúziai hivatalos útjáról hazatérve, értesült a péntekre a KKM elé tervezett megmozdulásról, intézkedett annak megakadályozásáról – válaszolta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telex megkeresésére.

Orbán Viktor pénteki rádióinterjúban azt mondta, Magyarországon nem lehet terrorpárti tüntetéseket szervezni, ezután kérdezte meg a portált a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán tud-e a Facebookon terjedő felhívásról, miszerint „Stand with Gaza” címmel palesztínpárti tüntetést szerveznek Külgazdasági és Külügyminisztérium budai épülete elé péntek délutánra. 

A miniszterelnök posztolt is a témában. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) is kiadott egy közleményt, miszerint megtiltották a főváros 2023. október 13-ára bejelentett gyűlés megtartását. 

Egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 13-án Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani.

A BRFK a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13.§ 1. bekezdése alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A portál felhívja a figyelmet, hogy a Facebookon terjedő, „Stand with Gaza” című felhívásra azt írták angolul, hogy „Gáza a mi palesztin büszkeségünk és igazságunk szimbóluma, csatlakozz, hogy terjedjen a hangunk a szabadságért”.

A Hamász szombaton indított nagyszabású rakétatámadást Izrael ellen, az azóta kitört harcokban Izraelben 1300, Gázában 1500 körül van a halottak száma. 500 palesztin gyerek is az áldozatok között van. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kárpáti Judit: A tiszta olaj könyve

"Ahogyan sok más helyen, újfent találkozom a jelenséggel: azt a szót, hogy zsidó, nehezen mondják ki. Nincsen e mögött ártó szándék, ami mögötte van, az pontosan a semmi. A gondolatok hiánya, az erről való gondolkodás hiánya." Kárpáti Judit megrázó írása nem ismert családtagokról, Tiszavasvári egykori izraelita közösségéről.