Orbán intézkedett, hogy betiltsák a palesztinpárti tüntetést Budapesten

  • narancs.hu
  • 2023. október 13.

Belpol

A betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Amikor Orbán Viktor, grúziai hivatalos útjáról hazatérve, értesült a péntekre a KKM elé tervezett megmozdulásról, intézkedett annak megakadályozásáról – válaszolta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telex megkeresésére.

Orbán Viktor pénteki rádióinterjúban azt mondta, Magyarországon nem lehet terrorpárti tüntetéseket szervezni, ezután kérdezte meg a portált a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán tud-e a Facebookon terjedő felhívásról, miszerint „Stand with Gaza” címmel palesztínpárti tüntetést szerveznek Külgazdasági és Külügyminisztérium budai épülete elé péntek délutánra. 

A miniszterelnök posztolt is a témában. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) is kiadott egy közleményt, miszerint megtiltották a főváros 2023. október 13-ára bejelentett gyűlés megtartását. 

Egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 13-án Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani.

A BRFK a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13.§ 1. bekezdése alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A portál felhívja a figyelmet, hogy a Facebookon terjedő, „Stand with Gaza” című felhívásra azt írták angolul, hogy „Gáza a mi palesztin büszkeségünk és igazságunk szimbóluma, csatlakozz, hogy terjedjen a hangunk a szabadságért”.

A Hamász szombaton indított nagyszabású rakétatámadást Izrael ellen, az azóta kitört harcokban Izraelben 1300, Gázában 1500 körül van a halottak száma. 500 palesztin gyerek is az áldozatok között van. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.