Már két Budapestre tervezett palesztinpárti tüntetést tiltott be a rendőrség

  • narancs.hu
  • 2023. október 13.

Belpol

Hétvégére a főváros teljes területén fokozott ellenőrzést rendeltek el.

„Szombatra is gyűlést jelentettek be Budapesten, de Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni” – írja honlapján a rendőrség.

A rendőrség közleménye szerint egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 14-én Budapest V. kerületében gyűlést kíván tartani, amely köthető a Hamász felhívásához. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a gyülekezési jogról szóló törvényre hivatkozva megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az a közbékét, és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után. 

A BRFK ezzel együtt péntek déltől vasárnap reggel nyolc óráig fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére. Ennek célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása. 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a BRFK korábbi közleménye szerint egy péntekre bejelentett gyűlés megtartását is megtiltották, Orbán Viktor miniszterelnök pedig arról posztolt, hogy „Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés.”

(Címlapképünkön: Palesztinok nézik az izraeli légicsapásokban lerombolt házaikat Gáza városában 2023. október 8-án.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk