Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu
  • 2024. június 23.

Sport

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mind Skóciának, mind nekünk csak a győzelem volt jó, hiszen a skótoknak így 4, nekünk 3 pontunk lett volna, ezzel pedig mindkét válogatott reménykedhetett a továbbjutásban. 

Az első félidőben a magyar válogatottnak voltak helyzetei néhány jobb lövés formájában. A második játékrészben rettenetes grundfoci, csapkodó játék folyt a pályán, olyan 20 másodpercnél tovább egyik csapat sem igen tudta birtokolni a labdát. A 66. percben egy beívelésnél Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett.

Sokáig ápolták, paravánnal vették körül – drámai pillanatok, percek voltak ezek. Végül hordágyon vitték el. A hírek szerint magánál volt, kommunikált, de mentő szállította kórházba nyakmerevítőben. 

A Telex az MLSZ közleményére hivatkozva 11 óra után azt írta, Varga állapota stabil, a játékost egy stuttgarti kórházban ápolják, és amint van hír az állapotáról, közlik.

Miután folytatódott a játék, egy skót támadás végén McGinn Willi Orbánnak köszönhetően gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül, de nem járt érte büntető.

A tízperces hosszabbításban aztán egyértelműen jobb volt a magyar válogatott. Több helyzetet alakítottunk ki, ezek közül a legnagyobb az volt, amikor egy akció végén a csereként beállt Csoboth ziccerben a kapufát találta el, de Schafernek és Szoboszlainak is volt egy-egy komoly lehetősége. A másik oldalon Gulácsi védett bravúrral egy lövést.

Már a 100. perc tartott, amikor egy skót szöglet utáni ellentámadás végén Sallai jobbról a középen érkező Csoboth elé gurított, aki egyből a jobb alsó sarokba passzolta a labdát.

 
A mérkőzés hőse az Újpest FC csereként beállt csatára, Csoboth Kevin lett
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

Az Európa-bajnokságon a  csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább; jelenleg a magyar válogatott három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel (2-5) áll a harmadik helyen. A továbbjutásért a következő napokban izgulhatunk. Ahhoz hogy mégse jöjjön össze, az alábbiak közül kettőnek meg kell valósulnia:

  • Horvátországnak meg kell vernie Olaszországot,
  • az Anglia-Szlovénia meccsnek döntetlenre kell végződnie,
  • a cseheknek pedig le kell győznie a törököket.

Minden más esetben továbbjut Magyarország.

A csoport másik mérkőzésén: Svájc-Németország 1-1. A házigazda németek csoportelsőként, Svájc másodikként jutott tovább. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk