Ara-Kovács Attila

  • Ara-Kovács Attila

Ara-Kovács Attila cikkei

Hamarabb, mint gondolnánk

  • Ara-Kovács Attila
Mindenki arról beszél, hogy Ursula von der Leyent „rekordalacsony” számú honatya szavazta meg július 16-án az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. És sajnos csak kevesen beszélnek arról, mi volt a tétje és mik lehetnek a következményei ennek az aktusnak.

Ara-Kovács Attila: Akarjuk?

  • Ara-Kovács Attila
Sokak szerint nem demokratikus magatartás, ha a demokratikus ellenzék majd’ minden pártja arra biztatja az embereket, hogy ne vegyenek részt az október 2-i népszavazáson.

Orient expressz

  • Ara-Kovács Attila
Moldova instabilitásának és folyamatos válságának nem valamiféle etnikai vagy a terület vitatott hovatartozásából fakadó okai vannak – az igazi ok a gazdasági és a társadalmi szerkezet torzulása.

A külügyminiszter, aki ott se volt – Guido Westerwelle (1961–2016)

  • Ara-Kovács Attila
Ötvennégy éves korában elhunyt a német politika egyik legérdekesebb személyisége. Minden bizonnyal nagy államférfi vált volna belőle, ha elődei – Hans-Dietrich Genscher vagy Otto von Lambsdorff gróf – életkorát elérhette volna, de közéleti emberként talán az ő szerepüket is meghaladta.

Orient expressz

  • Ara-Kovács Attila
Európa válsága Schengen megkérdőjelezésével elérkezett egy olyan ponthoz, ahol már nem vehető komolyan semmilyen pozitív forgatókönyv. A helyzet elfajulását tulajdonképpen nem maga a menekültáradat okozta, hanem a nyomában előállott bizalmi krízis.

Colleen Bell küldetése

  • Ara-Kovács Attila
Az amerikai nagykövet beszéde a Corvinus Egyetemen történelmi tettnek számít. Az első hivatalos megnyilatkozások azt próbálják elhitetni a lakossággal, hogy a kormányt váratlanul érte a közlés, s ezzel igyekeznek alátámasztani a beszéd igazságtalanságát. De nem volt ebben az amerikai reakcióban semmi váratlan – és ha valaki nagyon is tudta, hogy va­lami hasonlónak rövidesen be kell következnie, az maga Orbán Viktor volt.

Kövess minket: