Kozári Zita

  • Kozári Zita

Kozári Zita cikkei

India lehet az új Kína a Nyugat számára

A Narendra Modi vezette kormányok szisztematikusan lerontották az egykor működőképes demok­rácia intézményeit, s a hatalom megtartásának módját az etnikai és felekezeti feszültségek élezésében látják. Jó ötlet-e egy félkész diktatúrával barátkozni egy egészen kifejlett ellenében?

Kutyaharapást szőrével

Az Egyesült Államok Indiában igyekszik szövetségest találni a Kínával folytatott birkózáshoz. Csakhogy a Narendra Modi vezette kormányok 2014 óta szisztematikusan lerontották az egykor működőképes demok­rácia intézményeit, s a hatalom megtartásának módját az etnikai és felekezeti feszültségek élezésében látják.

Az igazi Kína

A Magyar Hírlap nemrég propagandainterjút közölt a Kínai Népköztársaság nagykövetségének ügyvivőjével. Jang Csao hibátlanul mondta fel a kínai kormány szólamait. A meghökkentő inkább a kérdések Kína „sikerein” ámuldozó hangütése volt. A következőkben ezekre adunk valódi válaszokat: honnan jön, merre tart és mit akar Kína?

Kincsek és kalózok

A Kínai Népköztársaság – jobbára nem létező történelmi jogai­ra hivatkozva, s minden vonatkozó nemzetközi egyezményre fittyet hányva – igyekszik bekebelezni a Dél-kínai-tenger majd’ teljes egészét.

Kövess minket: