László Géza

  • László Géza

László Géza cikkei

Erőltetett menet

Az iparpolitika a 20. század gazdaságpolitikai csodafegyvere szeretett volna lenni, de a kormányok ritkán arattak vele átütő sikereket. A kilencvenes években már jóformán a fogalom is kiment a divatból, jóllehet a hagyományos iparpolitika eszközeit – a speciális körzetek kialakítását, a célzott ágazati támogatásokat és hiteleket, az adókedvezményeket – sok kormány nem vonultatta vissza.

A kairói kapcsolat

Magyarországon a sajtóban, baráti társaságokban, üzleti körökben is sokat beszélünk a korrupcióról, de a vita meglehetősen parttalan. A rendszer kritikusai a naponta napvilágra kerülő eseteket, a közpénzek szétszórásának egyre hajmeresztőbb fejleményeit sorolják, vagy éppen az olyan jó példákra hivatkoznak, mint Észtországé. 

László Géza: Visszajátszás

A felkészült diák, ha a Nagy gazdasági válság 1929–1932 tételt húzza, az előzményekkel indít: a 33 milliárd dollárnyi háborús jóvátétellel és az európai országok nyomorúságával, beleértve a győztesekét is.

László Géza: Visszajátszás

Javában zajlanak az uniós tárgyalások. Legalábbis ezt halljuk. Elsősorban Navracsics Tibor optimista interjúiból, de korábban egy dodonai közleményben az Európai Bizottság is hírt adott az eseményekről.

Kövess minket: