Puskás Panni

  • Puskás Panni

Puskás Panni cikkei

Mégis szuperhősök

  • Puskás Panni

Az összes színház közül messze a Trafó online programja a legérdekesebb. Mégpedig azért, mert ezek a produkciók nem a valós színházi teret akarják a virtuális térben megkettőzni, az ugyanis – mint bebizonyosodott – minden esetben a valóság gyenge és nehezen élvezhető másolata lesz.

Itt járt Greta

  • Puskás Panni

Autizmus és klímaválság: két igen aktuális, a kisgyerekek életét is erősen érintő témát dolgoz fel a Kolibri Színház előadása. A nagy vállalást az alkotók és az előadók kis döccenőkkel teljesítik.

Svájcba megyek meghalni

  • Puskás Panni
A jóléti társadalom megengedi, hogy tudatosan és derűvel forduljunk saját halálunk felé, sőt, bizonyos országokban halálunk pontos időpontjáról is rendelkezhetünk. Így az elmúlás gondolata mintha egyesek számára a személyes szabadság megélését is jelentené. Legalábbis ez derül ki a Rimini Protokoll Nachlass című alkotásából.

A vörös vonal

  • Puskás Panni
Nagy szerencse, hogy országunk miniszterelnöke mindenhez ért, és mindenről meg is tudja fogalmazni jól átgondolt, kiérlelt véleményét. Mondott ezt-azt a Meseország mindenkié című könyv kapcsán is, a k2 Színház pedig gyorsan készített erről egy előadást.

Laza szövet

  • Puskás Panni

Bár az idei (immár hatodik alkalommal megrendezett) Textúra nem lett a sorozat legsikerültebb darabja, maga a kezdeményezés, a Szépművészeti Múzeum tereinek átértelmezése és új fénytörésben való megmutatása évről évre lelkesedéssel tölt el. Kevés az ehhez hasonló összművészeti együttműködés a magyar kulturális életben.

Rossz a rendszer

  • Puskás Panni
Péntek este hétkor Vajdai Vilmos, a TÁP Színház vezetője és az itt vizsgált előadás rendezője lép a színpadra, hogy közölje, elmarad az előadás, mert a TÁP így szeretne szolidaritást vállalni a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanáraival és hallgatóival.

Kövess minket: