Pusztai László

  • Pusztai László

Pusztai László cikkei

Velünk a Város, avagy szanaszét a miskolci ellenzék

Veres Pál polgármesternek nem a Fidesz-támogatottságú álcivil Tóth-Szántai József az egyetlen kihívója: a Velünk a Város ellenzéki összefogás olyannyira széthúzott, hogy a DK az LMP-vel megtámogatva saját jelöltet állít. Egyelőre egyik fél sem enged, így az is fölmerült: egy harmadik, konszenzusos jelöltet indít az ellenzék.

Miskolci villamospálya-rekonstrukció - Kanyargós út

  • Pusztai László
Teljesen felújítanák Miskolc egyetlen villamosvonalát, amelyen jelenleg "lomtalanításból" származó bécsi és szintén használtan vásárolt Tátra villamosok közlekednek. A pálya állapota csapnivaló, időnként kisiklanak a szerelvények; a karbantartásra nem sok pénzt fordított az utóbbi években az alaposan eladósodott város. A Zöld Nyíl nevű, 37 milliárd forintos projekt nagy része uniós forrásból jönne.

Szélenergia-fölhasználás Magyarországon - A kezdetek nehézségei

  • Pusztai László
"Ez olyan, mintha a vidéki tűzoltóknak három nappal előre be kellene jelenteni a tűzesetet, hogy legyen idejük a tűzoltószekérről lerakni a trágyát" - jellemzi a szélerőművek körül kialakult legújabb botrányt egy magyar szélkerékfarm tulajdonosa. Az év elején ugyanis a magyar villamos hálózat rendszerirányítója bejelentette: csak akkor fizeti ki a szerződésben foglalt összeget a megtermelt áram után, ha a termelő egy hónapra előre közli, mikor mennyi energiát akar betáplálni a hálózatba.

Az SZDSZ borsodi háttere - Szóló

  • Pusztai László
Hetek óta gyűrűzik az SZDSZ tavalyi elnökválasztó küldöttgyűlésén történt áltagszavazások miatti botrány. Akár az egész párt jövője is elszállhat egy megismételt elnökválasztást követő esetleges pártszakadás nyomán. De kik is a borsodi főszereplők?

II. Magyar állandó értekezlet: Keretmagyarok

  • Pusztai László
Az első Magyar Állandó Értekezletre (MÁÉRT) érkező határon túli képviselők azt hitték, pénzosztásról lészen majd szó. Igencsak meglepődtek, amikor kiderült: pénz nincs, eszme viszont annál több. A második MÁÉRT után sem lettek okosabbak: az eszme ugyan kristályosodik, de hogy e folyamatot ki és főleg miből fogja finanszírozni, azt még nem tudjuk.

Kövess minket: