Szekeres István

  • Szekeres István

Szekeres István cikkei

A sportinga kilengései

  • Szekeres István
Ellenzéki nyilatkozatok egész sora utal arra, hogy kormányra kerülve mi mindent változtatnának, illetve fordítanának vissza a Fidesz-korszak hangsúlyaihoz képest. A sportról egyelőre nem érzékelhető körülhatárolt elképzelés, csak az prognosztizálható, hogy az új kormány a további stadionépítéseket és a labdarúgás támogatására szánt, milliárdos költségvetési összegeket visszafogja, netán meg is szünteti.

Kizárásos alapon

  • Szekeres István
Áll a bál a vajdasági magyar politikában. A legnagyobb magyar párt, a VMSZ több korábbi vezetőjét, alapítóját kizárták a pártból – köztük egy belgrádi parlamenti képviselőt és Szabadka jelenlegi polgármesterét –, s még további száz tagot. A magyar kormány épp most bízza 50 milliárd forint elosztását erre a szervezetre.

Elitek és blöffök

  • Szekeres István
A Nemzeti Sporttanács (NST) még az idén nyilvánosságra hozza a sportfinanszírozási modelljét, amelyet egy év alatt alkotott meg, nagy munkával és kellően sokirányú érdekegyeztetéssel. Kezdettől világos volt, hogy a javaslat már a jövő évben hivatalba lépő új kormánynak szól. Ha viszont az köszöni, de nem kéri, akkor elmondhatjuk: túljutottunk a magyar sport körül a rendszerváltás óta zajló pótcselekvés-sorozat újabb állomásán.

Olimpiai esélyek: birkózás - "Lesz magyar arany!"

  • Szekeres István
Két hete volt Bakuban a birkózók pénzdíjas Golden Grand Prix sorozatának fináléja. Két magyar kötöttfogású menőt hívtak meg, s mindkettő nyert: Lőrincz Tamás és Virág Lajos is aranyérmet (és ötezer dollárt) szerzett. Lőrincz már a sorozat első állomásán, Szombathelyen is megverte az olimpiai és a világbajnoki cím védőjét, Farid Manszurovot a döntőben, és most is legyűrte, az azeri "hazai pályáján".

Pirulj, bajnok! (A magyar sikersportok védelmében)

  • Szekeres István
Amikor a közelmúltban a káprázatos tehetségű Szávay Ágnes, a magyar tenisz új csillaga a US Openen letette a névjegyét, a Hócipő címlapján az ő, valamint Talmácsi Gábor és Lékó Péter fotója mellett az a cím virított: "Végre igazi sztárok". Belül a szerkesztő el is magyarázta, hogy a tévé végképp rendet vágott, mi a magunk sikersportágaival mehetünk a búsba, a kutyát sem érdeklik.

A sznúker királya: Sztív az ötvenediken

  • Szekeres István
Õt nem szokás ledéviszezni. A sznúker (snooker) többi nagymenőjét, Higginst (az aktuális világbajnokot), Hendryt, O'Sullivant, Murphyt a vezetéknevükön említik beszélgetésekben, híradásokban, tévéközvetítésekben, de Steve Davis más. Õ szinte mindig sztívdévisz. Amikor pedig nem, akkor csak mint sztív kerül szóba, így emlegetik a rajongói, és így hódol előtte a tévériporter.

Lógnak a szerek (A leendő nemzeti sportstratégia hiányai)

  • Szekeres István
Coubertin báró ódájának klasszikus gondolata - "A béke vagy te, Sport!" - fészket rakott az ország házában. A nemzeti sportstratégia vitája jó barátok kellemes csevegése lett, a patkó két oldalán ülők dicsérik az előttük szólót, átmosolyognak, integetnek. Ötpárti konszenzussal jött létre a szándéka szerint a magyar testkultúrát új dimenziókba emelő mű. Ha csak ennyi is a haszna, már megérte.

Kövess minket: