Czifrik Balázs

  • Czifrik Balázs

Czifrik Balázs cikkei

József és mostohatestvérei

  • Czifrik Balázs
A szállodák, a színházak és a kávéházak közé egyre több kifőzde, turkáló, ázsiai diszkont ékelődik. "Eladó" és "Kiadó" feliratok díszítik a csupasz, poros kirakatokat, mintha egy magára hagyott külvárosi rész törne a belvárosra.

Repülő moly - Szárnyas széltoló

  • Czifrik Balázs
Az 1980-as évek elején a balatoni szörfösöket a magyar publikum egyszerűen vízi huligánoknak tekintette. Most egy új jelenség, a repülő moly kelti a feltűnést.

Őrizd a poklot!

  • Czifrik Balázs
Cser-Palkovics András és Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselők pénteken önálló indítványként benyújtottak néhány törvénytervezetet a sajtószabadságról, amely csomag megalapozni hivatott az új médiatörvényt. Interjúalanyunk szerint a csomag valóságos Izlandi Antigyűjtemény.

Bukdácsoló zöldség- és gyümölcstermesztés - Málna habbal

  • Czifrik Balázs
A bagodi hűtőház alapanyag hiányában nem tudja ellátni külföldi megrendelőit. A környékbeliek viszont nem szívesen fognak a fertődi zamatos málna termesztésébe, amihez pedig minden adott: föld, szaporítóanyag, támogatás és stabil felvásárlópiac. Az egyedi eset a zöldség- és gyümölcságazat stratégiai problémáira is rávilágít.

Mediawave 2010 - Ágyőr!

  • Czifrik Balázs
Egy város életének két évtizeden át látszólag szerves része egy világhírű fesztivál. Aztán kiderül, hogy a város nem tart igényt a fesztiválra. A Mediawave Győrből Szombathelyre költözött - a költségvetési számok mögött egy kultúrharc hadállásai is felsejlenek.

Tűfestés - Az agyonszurkált Bosch

  • Czifrik Balázs
Híres festményekről másolatokat készíteni mindennapos dolog, de hogy valaki ezt hímzéssel tegye, elég szokatlan. Grósz Tamás amatőr textiles Hieronymus Bosch triptichonjának a pokoltól a mennyországig (vagy fordítva) tartó útját teljesen egyedi technikával, egy tűvel járta végig.

Yotengrit egyház - Vallás a jégkorszakból

  • Czifrik Balázs
"Nem kell megijedni, nem fogunk senkit lelocsolni. Csak egy kicsit jelképesen. Ezzel a lófarokkal mindenkit" - mondja a "fény ünnepe" szertartás vezetője az "ősi vallás", az újjáéledt egyház összejövetelén. Legfeljebb negyvenen lehetünk a Rába árterében.

Bányásszunk platinát a Holdról! - Vedres András, a Magyar Feltalálók Egyesületének (MAFE) főtitkára

  • Czifrik Balázs
A feltalálókat többnyire különcöknek, antiszociálisaknak gondoljuk. Az azonban már nem ennyire egyértelmű, milyen a feltalálók helyzete a világban és itthon, vagy ipari méretekben hogyan is kell találmányokat lopni és védeni, illetve az sem mellékes kérdés, hogy milyen találmány fogja meghatározni az emberiség belátható jövőjét. A feltalálókat többnyire különcöknek, antiszociálisaknak gondoljuk. Az azonban már nem ennyire egyértelmű, milyen a feltalálók helyzete a világban és itthon, vagy ipari méretekben hogyan is kell találmányokat lopni és védeni, illetve az sem mellékes kérdés, hogy milyen találmány fogja meghatározni az emberiség belátható jövőjét.

Kövess minket: