Mihalicz Csilla

  • Mihalicz Csilla

Mihalicz Csilla cikkei

Idegenkezűség - Nem a ligetvédőé a szignó a rendőrségi jegyzőkönyvön

  • Mihalicz Csilla
Megpróbáltuk feloldani a Sebestyén Eszter ligetvédő aktivistával – és egyben a mozgalom társalapítójával – készített interjúnk és a lapunknak küldött rendőrségi közlés közötti ellentmondást. Egy igazságügyi írás­szakértő szerint a rendőrségi jegyzőkönyvön található aláírás nem az aktivistától származik.

„Mondják meg, mit követtem el!”

  • Mihalicz Csilla
„Itt például jól nézne ki egy fa” – ezt a szöveget akarta a járdára fújni június 27-én éjszaka. Előbb a biztonsági őr tekergette a karját, majd az egyik rendőr, akit ő maga hívott ki. Végül előállították, és most azt sem tudja, folyik-e eljárás ellene.

Nem titkos, csak nem nyilvános

  • Mihalicz Csilla
Ma már sokan csak úgy emlékeznek az egészre, hogy volt valami köze a rendszerváltáshoz, és fölmondtuk a vízlépcsőszerződést. Ideje lenne fölvenni a fonalat, mert megegyezés készül a szlovák–magyar jogvitában. Újabb négy „fenékküszöb” épülhet a Dunán.

„Voltunk a Balatonnál is”

  • Mihalicz Csilla
A Pest megyei Csörög polgármestere kirakta a könyvtár és művelődési ház épületéből a szombatonként alapítványi támogatásból fenntartott tanodát, ám úgy tűnik, nem sikerült ellehetetleníteni a működését.

"Pénz nulla, de a társaság jó" (Wessely Anna, a BUKSZ főszerkesztője)

  • Mihalicz Csilla
A BUKSZ alapítóinak megnyilatkozásaiból úgy tűnik, abban a reményben hívták életre a lapot 1989-ben, hogy végre bekövetkezik a szervezeti, szellemi megújulás a tudományos életben. A megváltozott körülmények között pedig egy kérlelhetetlen kritikai lap jó fogadtatásra talál, sőt, esetleg további változások katalizátora lehet.

Fidesz - MPP, Schmitt: Rövidre vágva

  • Mihalicz Csilla
Unalomba fulladó vasárnap esti újságírószeánsz kerekedett a Fidesz Lendvay utcai székházában; az első számú vezető sehol, a második is csak annyi időre bukkant föl, hogy összevissza beszéljen a Demokrácia Központba befutó "több száz" telefonhívásról (csalnak a veresek, mi másról is lenne szó?). Nagyobb izgalmak Schmitt Pál Fidesz támogatású független főpolgármester-jelölt városligeti főhadiszállásán sem érték a tudósítót.

Vizsgálatok a Millenáris Kht. körül: Álombiznisz

  • Mihalicz Csilla
Az Orbán-kormány költséges projektjeinek egyike a Millenáris Park fölépítése volt. A vállalkozás sikereket is felmutatott, ugyanakkor nyelte a közpénzeket. Néhány ismertté vált pikáns részlet - például az aranyhalak etetése havi több mint százezer forintért - mindenesetre erre utalt; lapunk annak járt utána, hogy ezen túl mi van (lehet) még.

Kövess minket: