Nagy meló lesz, de ha segítesz, visszaadhatjuk a Lánchidat Budapestnek! – Október 11-én biciklisfelvonulás

  • narancs.hu
  • 2015. szeptember 22.

Veló Világ

Az I Bike Budapest és a Magyar Kerékpárosklub felvonulást szervez és aláírásgyűjtésbe kezd a bringázható Lánchídért.

Ezt írják Facebook-oldalukon: „Évről évre nő Budapesten a biciklivel közlekedők száma, a kritikus tömeg mindennapos lett. Elindultak azok a fejlesztések is, amelyekért évek óta harcol a bringás mozgalom, de alapvető fejlesztések hiányoznak még. A Magyar Kerékpárosklub most egy olyan ügyért indul csatába, ami nemcsak a biciklivel közlekedőknek, hanem minden budapestinek érdeke. Ez a Lánchíd bringázhatóbbá tétele.

Totális idő- és pénzpazarlás, hogy a világ egyik leghíresebb átkelőjén folyamatosan álljon a forgalom. A Lánchídon biztos késést jelent busszal átmenni, biciklivel meg a járdára vagy szabálytalan helyzetekbe kényszerül, aki haladni szeretne. És akkor még nem is beszéltünk a mentők, a tűzoltók és a taxik haladásáról sem. Ezt a hidat nem arra tervezték, amire most használjuk.

false

 

Fotó: fortepan.hu


A Lánchidat hamarosan felújítják. Azt szeretnénk, hogy első körben olcsó forgalomcsillapítással több ember tudjon gyorsan és egyszerűen átbuszozni és bringázni a hídon, ezzel csökkentve a dugókat. A hosszú távú cél pedig egyértelműen a közösségi közlekedés, a kerékpározás és a gyaloglás előtérbe helyezése a jobb haladás érdekében. Legyen egy tesztidőszak a 2016-os nyári szünetben, amikor csak buszok, bringák, taxik és elsőbbségi járművek közlekedhetnek a hídon.

Mert minél több autó akar átmenni a hídon, annál kevesebb ember jut át a túloldalra.

false



Csatlakozz aláírásgyűjtésünkhöz, és gyere el október 11-i felvonulásunkra! Szólj a barátaidnak, oszd meg az akciót a neten! 

Nagy meló lesz, de ha segítesz, visszaadhatjuk a Lánchidat Budapestnek!

Írd alá, és oszd meg a petíciónkat: http://www.peticiok.com/bringazhato_lanchidat

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?