Szijjártó 35 órát repült két év alatt rendőrségi helikopterrel

  • narancs.hu
  • 2020. november 19.

Villámnarancs

Így repült a miniszter. Milliós tételben égette az üzemanyagot.

"Két év alatt 35 órát repült a rendőrség helikopterével a külgazdasági és külügyminiszter 2 millió forintnyi üzemanyagot elégetve. A teljes költség a 9,5 milliót is elérheti" - írja a Népszava.

És részletezik is - az ORFK-tól kikért adatok alapján - a miniszter helikopterezéseit. Ezek szerint:

Szijjártó Péter hét utazása során idén 18 órát és 15 percet, tavaly pedig szintén hét utazás alkalmával 16 órát és 44 percet töltött a Készenléti Rendőrség bőrüléses helikoptere, a MD 902 Explorer fedélzetén.

Mint írják,  Pintér Sándor, a rendőrséget irányító belügyminiszter 2019-ben csak kétszer ült fel a gépre, és összesen hat órát repült, idén pedig egyáltalán nem vette igénybe még.

A Népszava kiszámolta, hogy a külgazdasági és külügyminiszter idei repülései közel egymillió forintos kerozinköltséggel jártak, a tavalyi utak ára pedig megközelítette a 900 ezer forintot. Szijjártó az elmúlt öt évben hússzor vette igénybe utazásaihoz a rendőrség flottáját, ebből tizennégyszer 2019-2020-ban.

A lap megjegyzi: bár Szijjártó tárcája nem fizetett ezekért az utazásokért, egy ilyen – két gázturbinás, 4-6 személy szállítására alkalmas – gépet 450-500 ezer forintos óradíjjal lehet kibérelni.

Figyelmébe ajánljuk