Gulyás Gergely: nem állítom, hogy a kormány tökéletes lenne...

  • narancs.hu
  • 2020. november 12.

Villámnarancs

De azért más dolgokat állított a kormányinfón.

Gulyás Gergely a mai kormányinfón dicséretben részesítette az állampolgárokat, mondván: az éjszakai kijárási tilalommal kapcsolatban szerdán kiemelkedő volt az állampolgári jogkövetés.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: egymillió főre vetítve a legtöbb lélegeztetőgép nálunk áll rendelkezésre, a 27 EU-tagállamból a harmadik legtöbb kórházi ágy nálunk van.

Gulyás kijelentette: a katonák száma napról napra nőni fog, minden olyan munkában segítenek, ami szakképesítés nélkül ellátható.

A miniszter értetlenségének adott hangot a sietős törvény- és alkotmánymódisítást ért kritikákkal kapcsolatban. "Érthetetlennek tartjuk a kérdést, miért nyújtunk be törvényeket? Az országgyűlési képviselőknek is meg kell dolgozni a fizetésükért" - fejtette ki. Mint mondta, a választási törvény módosítása szerinte azt szolgálja, hogy azok a pártok részesüljenek kampánytámogatásban, ahol 50 jelöltet tudnak állítani. Gulyás azt állította: ennek nincs köze az ellenzéki pártok indulásához.

A vakcinával kapcsolatban elmondta:  mindenki maga dönti el, hogy beadatja-e magának, de olyat nem fognak forgalomba hozni, aminek egészségi kockázatai vannak.

Arra a kérdésre, miért csak másfél órával az intézkedések életbe lépése előtt jelentek meg a részletszabályok a Magyar Közlönyben, a miniszter úgy válaszolt,

"nem állítom, hogy a kormány tökéletes lenne, előbb is megjelenhettek volna a részletszabályok, de hétfőn délelőtt a miniszterelnök ezek nagy részét már a miniszterelnök bejelentette. Tudom, hogy egy rendkívüli helyzetben nagyon sok nehézséget jelentenek az új szabályok, mi sem örülünk ennek".

Gulyás álhírnek nevezte, hogy a focisták milliós fizetéseit kipótolják. Emellett  Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, nagy siker volt az idei MTV Music Awards,

(forrás: 24.hu)

Figyelmébe ajánljuk