Tényleg megtette Antall József politikai örökösének Orbán Viktort?

  • narancs.hu
  • 2020. május 28.

Villámnarancs

Megszólal a "titkos tanácsos", Antall József fia.

A Válasz Online-nak adott interjút Antall György, Antall József egykori miniszterelnök elsőszülött fia, és rögtön két legenda valóságtartalmára is fény derült.

1. legenda: valóban megbeszélt-e minden fontos politikai kérdést Antall József fiával, Antall Györggyel?

Antall György: "Sok mindent, maradjunk ennyiben. Már nem emlékszem, milyen üggyel kapcsolatban írta, hogy 'valóságos és belső titkos tanácsosnak'. A papír ma is megvan, bekeretezve."

2. legenda: valóban Orbán Viktort tette-e meg "politikai örökösének" utolsó telefonbeszélgetésük alkalmával Antall József?

Antall György: "Ott álltam akkor édesapám kórházi ágya mellett, pontosan tudom, mi hangzott el azon a beszélgetésen. Azt mondta neki: 'ne felejtsd el, miért harcoltunk', tudniillik az Ellenzéki Kerekasztal idején, illetve Orbán Viktor lelkére kötötte, hogy vigyázzon a pártjára. Körülbelül ez volt a két üzenet."

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?