2022-ben Budapesten koncertezik a The Cure

  • narancs.hu
  • 2021. december 6.

Zene

Jövő ősszel ismét európai turnéra indul a formáció, 2016 óta ez a első koncertsorozatuk.

2022 őszén ismét európai turnéra indul a The Cure. Ez lesz  2016 óta az első koncertsorozatuk. A turné során Magyarországra is ellátogatnak: október 26-án a Budapest Arénában ad koncertet a formáció.

Robert Smith 1976-ban alapította meg bandáját, első koncertjüket 1978-ban adták. Az első időszakban megjelent dalaik alapján a The Cure-t a post-punk és a new wave vonalhoz sorolták, de a ‘80-as évek elején zenéjükben egyre több sötét téma került előtérbe, amellyel a gothic rock vonalához kapcsolódtak. Végül a ‘80-as évek közepére Smith rátalált az igazi stílusukra, és a popzenei elemek ötvözésével a csapat igazi szupersztárrá vált. Olyan dalokkal járultak hozzá az évtized slágereihez, mint a Just Like Heaven, a Lovesong, a Boys Don't Cry, a The Love Cats, a Friday I'm in Love vagy a Lullaby.

A zenekar 13 stúdióalbumot, számos koncertfilmet, néhány koncertalbumot és filmzenét, valamint több mint 40 kislemezt jelentetett meg.

A csapat körülbelül 1500 koncertet adott eddigi pályafutása során.

A budapesti koncertre jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára elérhetők december 8-án, 10 órától. A teljeskörű jegyértékesítés december 9-én, 10 órakor kezdődik.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk