„Összeszorított szájjal, lesütött szemmel és dübörgő szívvel kívánom, hogy legyen neki könnyű a föld.”

  • narancs.hu
  • 2021. december 6.

Zene

Zenésztársai sorra búcsúznak Kóbor Jánostól.

„Írtózatos csapásokat mért a sors az utóbbi években az Omega zenekarra, ami inkább nem sorolnék fel. Így sajnos nem teljesülhet be Mecky és a magyar közönség közös vágya, a 60. születésnapi koncertjük.” – kezdi búcsúztatóját Hobo, reagálva Kóbor János halálhírére.

„Az együttest 59 éven át Kóbor János vitte a hátán. Az ő előadói stílusa, megjelenése és zenei érzékenysége dominálta az együttes pályáját. Emberi hozzáállását ma még nem tudom megfelelően leírni.” – emlékezik vissza.

„A veszteség felmérhetetlen. Egy káprázatos előadó, zenei vezető és egy végtelenül közvetlen, tisztalelkű, mindenkivel barátságos és segítőkész ember hagyott itt minket. Összeszorított szájjal, lesütött szemmel és dübörgő szívvel kívánom, hogy legyen neki könnyű a föld.” – zárja sorait.

Presszer Gábor egy közös fotót posztolt, amiről úgy sejti valamikor a "Tízezer lépés" lemez felvételei idején készült.
„Nincs a képen semmi rossz, két ember dolgozik. De ha ránézek, elfog a szomorúság. Melyik dal lehet? Már nem tudjuk meg soha. Jaj, Mecky” – olvasható a kép alatt.

Bródy János az Ezüst eső dallal búcsúszik:

Tudtuk, hogy nagy a baj, de az ember szeretne hinni a csodában...
Csodák meg nem nagyon vannak...
...és a szavak is hiányoznak ilyenkor. – írja Koncz Zsuzsa.

„Végtelen szomorúság nekem és mindnyájunknak, hogy te is elmentél, hogy az Omega immár az égi mezőkön koncertezhet csak. Mecky, drága, jó utat! Hiányozni fogsz. ”– búcsúzik az énekestől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kóbor János 78 éves korában elhunyt. A Blikk azt írja, koronavírus okozta a halálát. A zenész november elején került kórházba. Egy korábbi interjúban azt mondta, nem akarja beadatni magának az oltást, mert közel nyolcvanévesen még soha nem volt komolyan beteg, és bízott az immunrendszerében.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk