28 milliós elektromos Audit vett Áder János

  • narancs.hu
  • 2020. január 21.

Belpol

A köztársasági elnök most már tényleg felvette a harcot a klímaváltozással. A korábbi szolgálati limuzin ugyanis túl sok benzint égetett.

A közbeszerzési adatbázisban fellelhető információk szerint tavaly karácsony előtt egy Audi e-tron Advanced 55 quattrót vásárolt nettó 22,4 millió forintért (ez áfával együtt kb. 28 millió forint) – írta meg a Blikk alapján a hvg.hu.

A Köztársasági Elnöki Hivatal egy „új gyártású, felső-közép kategóriás, protokollcélú, tisztán elektromos, összkerékmeghajtású, 5 ajtós, 5 személyes, fokozatmentes automata váltós, fekete metál személygépkocsira” írt ki közbeszerzést. Ezt végül a Porsche Hungária nyert meg.

Áder János korábban egy hasonló árú Mercedes S 400 L 4Matic típusú autót használt. Ezzel leginkább az volt a baja, hogy akkor is égette a benzint, amikor a köztársasági várakozott. De a KEH hozzáteszi azt is: „A gépjármű beszerzése során kiemelt szempont volt a teljes mértékű elektromos meghajtás, a konvojban való közlekedésre alkalmas műszaki paraméterek, valamint a protokolláris célra alkalmas megjelenés és felszereltség.”

Figyelmébe ajánljuk