A 60 milliós támogatásból épült "minta vágóhíd" helyén csak egy romos épületet talált Hadházy

  • narancs.hu
  • 2022. január 23.

Belpol

Megnézte, hogy halad a 2017-ben elindított beruházás Ludason.

Egy láthatóna romos, lepusztult épületről posztolt képeket Facebook-oldalán Hadházy Ákos, majd hozzátette, hogy a kép Ludason készült, és egy 60 milliós állami támogatásból épült "minta vágóhidat" látunk rajta, vagy legalábbis azt kellene.

Hadházy emlékeztet ugyanis, hogy a 60 milliónyi támogatást még 2017-ben a Belügyminisztérium adta a a ludasi Mezőgazdasági Szociális Szövetkezetnek (a névváltoztatás után Ludasi Baromfiipari Start Szociális Szövetkezet).

"Az Origo-n 2018-ban vicces termelési riportban hazudta a polgármesternő fia, mint projektmenedzser, hogy még az évben megindul a termelés. A következő fellelhető humor az, amikor 2021 nyarán a polgármesternő a romhalmaz előtt számol be arról, hogy milyen jól halad a beruházás..." - írja Hadházy.

A helyi önkormányzatra rálátó forrásaira hivatkozva Hadházy hozzáteszi, hogy a kapott 60 millió forint ráadásul csak az épületre ment volna, ezen kívül működési és eszközbeszerzési támogatás formájában még 60 milliót kaphatott a szövetkezet.

"Ezek a képek is mindent elmondanak a szerencsétlen helyzetű falvakon basáskodó polgármesterekről, a szociális szövetkezetekről, mint elkövetési formáról és a kormány közmunka programjáról (ilyen "beruházásokkal" van tele az ország)" - kommentálja az esetet Hadházy.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?