Kizárta a pártból az MSZP Bangóné Borbély Ildikót

  • narancs.hu
  • 2022. január 23.

Belpol

Kiderült, hogy csak hazudta a diplomáját. Parlamenti mandátumának visszaadására is felszólították.

Szombaton a Mandiner jelentetett meg cikket arról, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó parlamenti önéletrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát, de az intézmény erről nem tud. 

Az MSZP vasárnap közleményben hozta nyilvánosságra: az esetet megvizsgálták, és az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy "Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét".

"Az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza" - fogalmaznak.

Így politikai útjaik elválnak egymástól - szögezik le, hozzátéve:

Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására.

A közleményt azzal zárják, hogy "a szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet". Hozzáteszik: Az MSZP elvárja, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből.  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.