A kórháztól a Magyar Turisztikai Ügynökség cége veszi át a hévízi tavat és fürdőt

  • narancs.hu
  • 2024. január 19.

Belpol

Új üzemeltetési modellt vezet be a kormány Hévízen, és a fürdőt is átalakítanák. 

Új állami cég alakult a a Hévízi Tófürdő felújítására – írja a HVG. A Hévíz Gyógyfürdő Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. 20 millió forintos jegyzett tőkével és 80 milliós tőketartalékkal jött létre, de a sokszorosát költik a fürdő felújítására.

A gyógyfürdőt és a mellette működő kórházat eddig a Belügyminisztérium irányítása alatt a Szent András Reumakórház üzemeltette, egy tavaly novemberi kormányhatározat azonban arról rendelkezett, hogy a fürdő turisztikai célú vagyonelemeinek, köztük a tónak és a Hotel Spa Hévíznek az üzemeltetését az új állami gazdasági társaság veszi át. A cég tulajdonosi jogait a Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja, az ügyvezető, Juhász Szabolcs is az ügynökség embere.

A Termál Online tavalyi cikke szerint a kormányhatározat az új üzemeltetési modell mellett célul tűzte ki a Hévíz-Balaton reptér fejlesztését is – ez utóbbi Lázár János tárcájának feladata, a térség országgyűlési képviselője, Nagy Bálint ráadásul a közlekedési minisztérium államtitkára. 

A fürdő fejlesztésével kapcsolatban ugyanakkor tervben van a korábbi hagymakupolás tetőszerkezet visszaépítése is. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk