A DK Orbán tusványosi beszédéről: A miniszterelnököt vakká tette a háború

  • narancs.hu
  • 2024. július 27.

Belpol

Momentum: Trump helyett a kórházi klímákról és a MÁV-ról kellett volna beszélnie Orbánnak. 

„A nemzeti stratégiáról szóló hablaty nem takarja el Magyarország stratégiai meggyengülését, ami Orbán történelmi, poltikai ámokfutásának következménye. A politikai akarnokot vakká tette a háború, személyes és poltikai kiszolgáltatottsága az oroszoknak. Orbán a világ helyett csak szörnyű poltikai szövetségeseinek érdekeit látja, politikája nem építi, hanem elveszíti Magyarországot.

Aki egyszerre állítja, hogy Európa, mint politikai projekt halott, de mint katonai, védelmi projektet építeni kell, az nemcsak, hogy nem érti, közös politika nélkül nincs közös védelem, hanem egyenesen a magyar embereket veszélyezteti.

Orbán cinikus szóáradata arról, hogy az ő politikája védi meg az embereket, egy erkölcsileg velejéig romlott ember bűnös önfelmentése. Ha a miniszterelnök nem negyedosztályú nemzetközi stratéga szerepében tetszelegne és tenné a dolgát, akkor ma Magyarország nem lenne a régió és az EU legrosszabbul teljesítő országa a fizetések értékében, inflációban, az egészségügy állapotában! A magyar felemelkedés egyetlen lehetősége, hogy megszabaduljunk Orbántól és utat nyissunk a Demokratikus Koalíció által képviselt politikának” – reagált Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője Orbán Viktor idei tusványosi beszédére. 

A Momentum közleményben kommentálta a beszédet: „Miről szólt Orbán tusványosi beszéde? Trump, Trump és Trump. Miről kellett volna szólnia? Arról, hogyan lesznek klimatizált kórházak és hogyan lesz működő MÁV”

A miniszterelnök idei beszédében a háborúról, a migrációról és az LMBTQ közösségről is beszélt. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk